Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tilburg – Op tweede pinksterdag mochten de sprintsters van Team 4 Mijl los in Tilburg. Drie dames van het team reisden af naar Brabant.  Het weer was de afgelopen dagen bijzonder slecht met veel wind en regen. Dat was gisteren niet anders en persoonlijke records zaten er daardoor niet in. Dominique Veninga en Leonie van Vliet gingen voor de dubbel, ze liepen zowel de 100 als de 200 meter. Eva Mollema koos voor de 400 meter.

Dominique en Leonie begonnen met de 200 meter. Dominique heeft in Vught al laten zien in top vorm te verkeren en hoopte op de 200 meter een pr te lopen. Dit is helaas niet gelukt mede dankzij het weer. Daarnaast merkte ze de laatste 40 meter iets wat ze nog niet eerder heeft meegemaakt. “Mijn start was, voor mijn doen, prima en tot aan ongeveer 160m ging het goed. Daarna kon ik opeens mijn benen niet meer goed optillen en struikelde ik bijna de laatste 10m.” Ze finishte als als eerste in haar serie in 25.36. Leonie stond aan de start in de laatste en snelste serie. Ze kwam niet in de buurt van haar pr maar finishte wel als eerste Nederlandse in 23.90.

Eva ging gisteren voor een andere tactiek dan in Utrecht. Daar startte ze te hard waardoor ze erg hard verzuurde de laatste 100 meter. Ze hoopte rustiger te openen zodat ze het tweede deel van de race goed kon doorlopen. “Dit lukte erg goed en mijn verval bleef binnen een seconde! Ik heb nog nooit zo weinig verval gehad en ik kon het laatste stuk goed door versnellen. De versnelling heb ik achteraf te laat ingezet voor een pr dus ik ga komende week weer iets harder openen met hopelijk dezelfde versnelling als gisteren zodat ik een pr kan lopen!” Ze finishte als derde in haar serie in 59.01.

Een klein uur na de 200 meter mochten Dominique en Leonie opnieuw verschijnen aan de start voor de 100 meter. Dominique liep 12.65 waar ze tevreden mee is. Leonie kwalificeerde zich met een kleine q voor de finale in 11.85. In de finale liep ze 23 honderdsten sneller en eindigde als tweede in 11.62. Over het algemeen was Leonie niet heel tevreden met haar tijden maar toch kon ze met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. ” Met 3 races is het wel een goede training geweest.”

Omslagfoto: Erik van Leeuwen