Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het team

 

Team 4 Mijl is in 2003 opgericht als Stichting Team Grunning en in 2007 geadopteerd door de 4 Mijl van Groningen, één van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Sindsdien voert het team met trots de naam Team 4 Mijl. Naast de 4 Mijl van Groningen hebben de partijen RunX Groningen, Craft en Primavera Reizen zich als sponsoren verbonden aan het team. Dankzij hen kunnen alle atleten van Team 4 Mijl worden voorzien van kleding, schoenen en andere faciliteiten. Herzog Medical heeft zich daarnaast als supplier ook aan Team 4 Mijl verbonden.

Bestuur

Het vierkoppig bestuur van het team wordt gevormd door Stefan Zevenberg, Simone Bouwman, Henk Bakker, Erik Niemeijer en Eddy KiemelStefan Zevenberg is directeur en eigenaar bij NewCommIT. Hij heeft een brede (bestuurlijke) ervaring binnen de sport als voorzitter van de Asser Stadsloop en voormalig voorzitter van AAC’61. Ook is Stefan als directeur van Heart Vital eerder bij Team 4 Mijl betrokken geweest. Stefan is voorzitter van het bestuur. Simone is secretaris van het bestuur. Henk Bakker is online marketing consultant bij Traffic4u. Als voormalig lid van Team 4 Mijl heeft hij ervaring met de topsportstructuur die wordt nagestreefd. Naast zijn bestuurlijke taken is hij verantwoordelijk voor de redactie en social media binnen het team. Henk is penningmeester van het bestuur. Eddy Kiemel is Leancoach bij de Gasunie, maar bovenal oprichter van Team GrunningEddy heeft als voormalig topatleet en trainer/coach een hese schat aan ervaring opgebouwd die wordt ingezet om het maximale uit de atleten te halen. Eddy is naast hoofdcoach ook bestuurslid technische zaken.  Alle bestuursfuncties zijn onbezoldigd. Uiteindelijk moet deze structuur leiden tot een duurzame vorm van ondersteuning van de atleten, waarbij een optimale trainingssituatie met een optimale begeleidingsstructuur het na te streven doel is.

Voorzieningen en faciliteiten

Trainingstechnische begeleiding

– Individueel trainingsprogramma
– Trainingsbegeleiding
– Wedstrijdbegeleiding

(Para)medische begeleiding

– Fysiotherapie
– Revalidatietraining met individueel revalidatieplan
– Sportarts

Faciliteiten

– Massage
– Voedingsdeskundige
– Mentale begeleiding

Trainingstechnische begeleiding

De trainingstechnische begeleiding wordt vormgegeven door coaches Eddy Kiemel en Sybren Mulder. Zij worden ondersteund door revalidatiecoach Machteld Mulder, krachttrainer Jacob Veenstra en sprinttrainer Sjors Kampen. De paramedische begeleiding van geblesseerde en minder belastbare atleten wordt gecoördineerd door Machteld Mulder en betreft een nauwe samenwerking met fysiotherapeut Dannie Snijder (Fysiosportief), Msc sportfysiotherapeut Marcel van Burgsteden (FitByFysio) en sportarts Stijn de Bruin (sportmedisch centrum MZH/UMCG). Andere faciliteiten die beschikbaar zijn voor atleten van Team 4 Mijl omvatten sportmassage, voedingsadvies en mentale begeleiding. Bij Marcel van Burgsteden en Jan Douma (Doumax) kunnen atleten van Team 4 Mijl terecht voor sportmassage en medical taping. Onder andere met behulp van onze sponsoren proberen we deze begeleidingsstructuur langzaam maar zeker uit te bouwen en te optimaliseren.

Ontspanning

Naast het trainingstechnische aspect wordt ook gestreefd naar een maximale synergie tussen training en ontspanning. Ook sociale activiteiten staan derhalve op de agenda. Naast het prettige karakter van ontspanning levert dit ook een bijdrage aan de teamvorming wat een belangrijke voorwaarde is voor kennisuitwisseling tussen atleten.

Team 4 Mijl is een jonge groep die nog volop in ontwikkeling is. Wij hopen dan ook dat dit in de komende jaren verder wordt uitgebouwd tot een factor van betekenis in de Nederlandse atletiek.

Wilt u meer hierover weten, neemt u dan gerust contact met ons op.[contactformulier]