Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens dag twee van het NK heeft Nickman de nationale titel op de 3000 meter steeplechase met groot vertoon van macht veroverd. Bram Buigel pakte een bronzen plak in de 800 meter finale. Zondag veroverde Jetske van Kampen een zilveren medaille op de 1500 meter.

Breda – Hoewel Nick zich pas sinds dit seizoen op de 3000 steeple focust stond hij al als favoriet aan de start. Die favorietenrol maakt hij meer dan waar door met grote voorsprong als eerste over de streep te komen. “Mooi dat ik de verwachtingen waar heb kunnen maken en ik ben heel blij met deze titel.” Paavo de Leng liep in dezelfde race naar een knappe vijfde plaats in een pr van 9.12.45.
Kort voor de titel van Nick zorgde Bram voor de eerste Team 4 Mijl medaille dit NK. “Ik heb een heel constant seizoen gehad met goeie wedstrijden. Erg blij dat ik in dit sterke veld een medaille heb kunnen pakken! Nu op naar nog een paar wedstrijden met snelle tijden!”
Jetske van Kampen pakte zondag het zilver in de 1500 meter finale. In een tactische finale hield ze door een sterke eindsprint de nummers drie en vier net achter zich. “Dit is een hele mooie zilveren plak, ik ben ook erg blij met mijn goeie eindsprint!” Jolien de Waard finishte in de zelfde race op een mooie achtste plek. Met deze prestatie sloot zij een zeer succesvol weekend met 3 races af. Job IJtsma finishte in een hele spannende 1500 meter finale, waarin tien mannen binnen twee seconden finishten, als negende.

Zaterdag liepen Dominique Veninga en Eva Mollema hun tweede afstand van dit weekend. Beiden kwalificeerden zich tijdens de series van de 200 meter voor de halve finale. In de halve finale lukte het beiden helaas niet om hun beste race van het seizoen te lopen en in de buurt van hun pr te komen. Jasmijn Sibma liep zaterdag de series van 1500 meter, maar het lukte haar helaas niet zich te kwalificeren voor de finale.

Omslagfoto: Bjorn Paree