Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dit weekend staat na het helaas afgelaste NK 10 kilometer het tweede Nederlands kampioenschap van deze winter op het programma, het NK indoor in Apeldoorn. In totaal starten er 18 atleten van het team op 6 verschillende afstanden, op zoek naar een PR, finaleplaats of medaille.

De grootste kans op een Nederlandse titel ligt er voor Leonie van Vliet op de 200 meter. Dit seizoen verbeterde ze haar persoonlijke records op de 60 meter en 200 meter indoor, en naar de startlijst kijkende lijkt alleen Lisanne de Witte, die ook op de 400 meter ingeschreven staat, haar van het goud te kunnen weerhouden. Verder staat Eva Mollema ook aan de start van de 200 meter

De meeste deelname is er traditiegetrouw op de 800 meter. Bij de dames zal Suzanne Voorrips proberen haar titel van vorig jaar te prolongeren, maar ze krijgt sterke concurrentie van Sanne Wolters-Verstegen. Annet Fledderus verbrak drie weken geleden haar persoonlijk indoor record en zal hopen die wederom te verbeteren.
Bij de mannen is Bram Buigel dit jaar de kopman, aangezien regerend kampioen Thijmen Kupers dit indoorseizoen heeft laten schieten. Na een aantal vierde plaatsen is Bram er op gebrand dit jaar een medaille naar huis te nemen. Het veld wordt aangevuld met Tom de Leeuw, Thomas Kwint en Thije Tjebbes. Voor de laatste twee wordt dit hun eerste toernooi als senior en als atleet van het team, en een mooie kans om ervaring op te doen.

Toen het NK 10 kilometer in Schoorl twee weken terug werd afgelast door storm Ciara verschoof de focus van Elisa de Jong, Lianne van de Belt en Jolien de Waard al snel naar het NK indoor over 3000 meter. Elisa pakte vorig jaar op deze afstand de bronzen medaille, en de kans dat ze dit jaar weer op het podium belandt is aanwezig. Voor Lianne en Jolien zal het weer een tempo opschakelen zijn na een aantal langere wegwedstrijden.
Bij de mannen is Niek Blikslager de enige deelnemer op de 3000 meter. Op basis van zijn 3000 meter outdoor staat Niek vijfde op de startlijst, en zal hij van goede huizen moeten komen op een medaille te veroveren.

Ook Jetske van Kampen zal een gooi doen naar de medailles op de 1500 meter. Op basis van haar cross- en indoorseizoen tot nu toe behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

De 400 meter dames zijn goed gerepresenteerd. Marit Dopheide is op tijd weer fit na een blessure en zal in een sterk bezet veld zeker kans maken op een finaleplaats. Verder zullen Dominique Veninga, Floortje van Kampen, Danique Gimbrere en Eva Mollema op jacht gaan naar een persoonlijk record. Na een aantal voorbereidingswedstrijden en trainingen in Apeldoorn zit het wel goed met de vorm.

De atleten zijn te volgen via uitzendingen van omroep Gelderland op zowel zaterdag (vanaf 19:20) als zondag (vanaf 15:35).