Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tiba Miran – Interland, U16 2018

Mijn meest memorabele moment tot nu toe is mijn eerste interland, U16 in Duitsland. Nadat ik tijdens het NK U16 op de 300 meter mijn eerste Nederlandse titel binnen haalde, werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan de interland, U16 in Münster (DE). Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, ik zei eigenlijk meteen ja.

 

Toen de dag van de interland was aangebroken voelde ik een gezonde spanning. Ik had reuze veel zin om te rennen. Eerst gingen we met de auto naar Papendal. Vanaf daar vertrokken we gezamenlijk met de bus naar Münster. Tijdens de busreis werd mij gevraagd of ik ook nog de 300 meter horden wilde lopen. Ik had al een tijdje geen horden gedaan maar ik wist dat dit geen probleem voor mij zou zijn, dus natuurlijk zei ik weer ja.

 

 

Aangekomen in Münster voelde ik de spanning nog meer stijgen. Mijn eerste onderdeel was de 300 meter horden. De race verliep goed en ik liep een nieuw pr van 47,21. Daarna kwam mijn favoriet, de 300 meter. De race verliep wel prima, maar ik liep minder lekker dan op het NK waardoor mijn tijd jammer genoeg niet sneller was.

Al met al was het een fantastische dag waarin ik veel heb geleerd en meegemaakt. En niet te vergeten: Ik was weer een ervaring rijker!”

Omslagfoto: Odile Verzantvoort