Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Thomas Kwint – finale NK Junioren 2019

“In 2019 startte ik aan mijn 7de jaar onder het RTC Noord Atletiek onder Guido van Weeren. In de winter deed ik mee aan het NK indoor voor junioren.

In de series op zaterdag kwalificeerde ik mij voor de finale van de 800 meter die een dag later plaats vond.

De ochtend van de finale 800m bij de jongens junioren A stond ik met een goed gevoel op. Ik had er zin in, zin om te racen over de ronde van 200 meter. De tactiek was heel simpel: ‘hard met de jongens mee starten en daarmee een goede plek bemachtigen’. 

Foto: Odile Verzantvoort

Het startschot klonk, ik was erg goed weg maar schrok toch van het tempo. Gelukkig kon in de tweede bocht mooi als derde in het treintje aansluiten. Na 350 meter moest ik een klein gaatje laten vallen tussen mij en de twee jongens voor mij. Gelukkig kon ik richting de 500 meter toch weer wat dichter bij ze komen en daarmee weg lopen bij de jongens achter mij. Een 600 meter doorkomst in 1.23, ik zette voor de laatste keer aan. Het resulteerde in een dik nieuw PR van 1.53.08! En een bronzen plak!

Als ik er op terug kijk, blijft me vooral de scherpte voor de start bij. Ik was echt gebrand om mijzelf van de beste kant te laten zien en om mijn huid duur te verkopen. Na de wedstrijd overheerste vooral het gevoel van blijheid, maar twijfelde ik toch ook nog een beetje of er nog wat meer had ingezeten. In een finale is dat natuurlijk altijd moeilijk, omdat het vooral om de plek gaat en minder om de tijd. “

Thomas heeft in oktober 2019 de overstap gemaakt naar Team 4 Mijl. Hij heeft zijn PR deze zomer weten aan te scherpen tot 1.52.75.

Omslagfoto: Ejam Maail