Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Danique Gimbrere – series NK Junioren 2017

“Ik heb als meest memorabele moment de series nk junioren 2017 gekozen.

Toen ik in april 2017 twee keer in de week mee ging trainen bij Team 4 Mijl deed ik ongeveer anderhalf jaar aan atletiek, maar tenniste ik er ook nog meerdere keren per week bij. Ik had nog nooit aan een NK meegedaan. Daarom hoopte ik dat ik mee mocht doen en dat was gelukkig het geval. De dag voor de series kwam ik terug van examenreis, dus de voorbereiding leek niet ideaal; op donderdag van Kroatië naar Groningen en vrijdags vanaf Groningen weer in de auto naar Vught. Toen ik daar kwam was alles nieuw: de sfeer, de callroom. Hierdoor was ik niet heel zenuwachtig, liet ik alles gewoon over me heenkomen en kon ik echt van de wedstrijd genieten!

Er waren twee series en ik moest bij de eerste drie van mijn serie komen om zeker te zijn van kwalificatie voor de finale. De andere optie was om een van de twee tijdsnelste te worden. Ik liep in de eerste serie, er was een meisje dat hard ging lopen zodat het geen boemelrace werd. Na de eerste ronde zat ik nog in de voorste groep, maar na 500 meter begonnen de voorste meiden te versnellen. Met nog ongeveer 150 meter te gaan had ik nog een behoorlijk gat te dichten met degene voor mij die op de derde plek liep. Zij viel stil, daardoor kreeg ik nog wat extra energie voor de eindsprint en kon ik haar inhalen. Ik liep een pr van 2.17.24 en kwalificeerde me direct voor de finale! Het was voor mij echt een enorme verassing en ik was er echt heel blij mee!”

In oktober 2017 is Danique officieel lid geworden van Team 4 Mijl. Ze heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de 400 meter. Haar PR heeft ze op deze afstand aangescherpt naar 58.04.

Omslagfoto: Ejam Maail