Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Nijmegen – Voor alle drie de atleten die aan de start verschenen – Ellen Jansen, Lianne van de Belt en Maarten Hindriks – was de Zevenheuvelenloop van 2019 het debuut van deze wedstrijd. Ellen liep een sterke race, helaas ging het voor Maarten minder goed, en Lianne moest zelfs uitstappen.

Ellen was van tevoren gespannen voor de afstand van 15 kilometer, deze afstand had ze namelijk nog nooit gelopen in een wedstrijd. “Omdat het parcours zoveel op en neer ging vond ik het lastig om in te schatten wat het juiste tempo zou zijn. Ik wilde me niet gek laten maken door het hoge aanvangstempo en besloot ontspannen te lopen.” Deze aanpak bleek succesvol, en de laatste twee kilometer zag ze dat een eindtijd onder de 55 minuten mogelijk was. Uiteindelijk kwam Ellen na 54.47 over de streep op de Groesbeekseweg in Nijmegen. “Ik ben heel blij dat ik de eerste keer op deze afstand al zo’n tijd kon lopen!”

Minder goed ging het bij Maarten. Hij kan erkennen dat het parcours daadwerkelijk bestaat uit ‘zeven heuvels’, zoals de naam van de wedstrijd al doet vermoeden. “Het liep erg zwaar, ik had last van blaren en zijsteek, en wat een knoeperts van een heuvels…” Hij eindigde uiteindelijk in een tijd van 49.42. Ondanks dat hij zeker een minuut harder had willen lopen was dit wel een persoonlijk record op de 15 kilometer.

Bij Lianne leek het aanvankelijk erg goed te gaan: “Tot 9 kilometer ging het eigenlijk best wel goed, maar toen kreeg ik opeens zijsteek en ik kon helaas niet meer verder lopen.” In december kan zij zich gaan revancheren bij de 10 kilometer in Dronten. Ook Ellen en Maarten zullen daar in actie komen, echter lopen zij dan de halve marathon.