Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn – Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het indoorseizoen eraan komt voor het grootste deel van de baanatleten van Team 4 Mijl. Zondag 7 januari was het aan de sprintdames om de spits af te bijten bij de Sotra Indoor. Zij namen met zijn vijven deel aan de 400m.

De Team 4 Mijl-dames waren verdeeld over twee verschillende series. Eerst waren Dominique Veninga, Leonie van Vliet en Floortje van Kampen aan de beurt. In de serie daarna liepen Henderyke Wonink en Bernice Meijer. In de eerste van deze series startte Leonie in de buitenbocht en pakte de kop na de eerste ronde. Hier kon Dominique goed gebruik van maken zat Leonie op de hielen. Bij het uitgaan van de laatste bocht wist Dominique haar te passeren en zodoende liep zij haar beste tijd indoor met 56.82 en is nog maar een halve seconde van haar outdoor persoonlijk record verwijderd. Dominique: “Ik had van te voren geen idee wat ik kon verwachten, ook al gaan de trainingen over het algemeen goed. Dit is een prima begin van het indoorseizoen!” Leonie liep een sterke eerste 300m, maar kon het tempo de laatste 100m niet volledig doortrekken vanwege totaal verzuurde benen. “Uiteindelijk 57.47 gelopen, voor de eerste wedstrijd een prima tijd, maar ik was toch niet helemaal tevreden. Gelukkig was dit pas de eerste wedstrijd, en zijn er nog genoeg verbeterpunten” , zo meldde Leonie. Voor Floortje was dit de eerste 400m uitkomend voor Team 4 Mijl, ze finishte in een tijd van 58.46.

In volgende serie was het Henderyke die het tempo maakte. Niemand kon haar echter volgen en ze liep in een solo race naar een tijd van 58.24. “Het was jammer dat ik geen tegenstand had, waar ik tegen kon racen of me aan op kon trekken” , zo zei Henderyke, die over haar race wel tevreden was, maar over de tijd nog niet helemaal. Bernice was niet in staat haar volledige kunnen te laten zien en eindigde in een tijd van 60.15.