Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Twee atleten kwamen afgelopen weekend in actie voor Team 4 Mijl. Maurice Smit ging de strijd aan op de weg in Appingedam, terwijl Bram Buigel naar Eindhoven vertrok voor een snelle 800 meter serie.

Appingedam

Waar Maurice Smit in eerste instantie op de hoofdafstand van 10 kilometer van start zou gaan in Appingedam koos hij vooral door de warmte voor de 5 kilometer. ‘De eerste kilometer opende ik wat aan de harde kant, daarna heb ik nog twee kilometer op hoog tempo door kunnen lopen en veel gebruik gemaakt van de waterposten. Het laatste stuk werd behoorlijk pittig door de hitte waardoor ik uiteindelijk in 16.10 als eerste finishte. Aangezien ik totaal niet tegen warmte kan ben ik hier tevreden mee,‘ aldus Maurice.

Eindhoven

In Eindhoven testte Bram voor het laatst zijn vorm richting de Universiade over 2 weken. In een nationaal topveld kwam Bram er helaas niet aan te pas en finishte als 5e in een tijd van 1.50.06. ‘Tactisch was dit weer een slechte race, ik zat te ver van achteren bij het invoegen en heb daarna voortdurend lopen te duwen en te trekken om verder naar voren te komen. Voor de volgende keer moet ik echt harder starten want nu liep ik de hele race achter de feiten aan.