Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Delfzijl – Waar menig Team 4 Mijl-lid zijn bank of bed opzocht om uit te puffen van het driedaagse trainingsweekend in Drouwen stond Maurice Smit vandaag aan de start van de Zeemijlenloop in Delfzijl. Ondersteund door het thuispubliek ging hij op jacht naar een parcoursrecord.

De alweer zevende editie van de Zeemijlenloop gaat de boeken in als een frisse editie met een stevige wind. De wedstrijdafstand bedroeg 6 zeemijlen wat omgerekend iets meer dan 11 kilometer is. Maurice had als doel het parcoursrecord van Geart Jorritsma te verbeteren. Het eerste stuk ging dit voorspoedig maar door de straffe wind moest Maurice het tempo laten varen. ‘Na 7 kilometer zakte ik wat en kwam er een concurrent bij mij lopen. De laatste anderhalve kilometer plaatste hij een flinke versnelling waarbij ik net niet kon aanpikken.’

Maurice finishte uiteindelijk als tweede maar kwam toch niet geheel tevreden over de finish in een tijd van 36.19. ‘Achteraf had ik toch meer op positie moeten lopen in plaats van voor de tijd. Dit zie ik dan ook als een leermomentje voor de komende wedstrijden.