Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn – Dag twee van het NK indoor leverde een fantastische gouden medaille op voor Suzanne Voorrips in een tactisch goed gelopen finale! Leonie van Vliet behaalde een mooie bronzen plak op de 200 meter. Marit Dopheide liep knap naar een vierde plaats in de finale 400 meter in een tijd van 54.71 seconden.

Suzanne verdedigde op indrukwekkende wijze haar indoortitel op de 800 meter. In een tactische race kwam ze net voor het ingaan van de laatste ronde op kop te lopen en die stond ze, door een zeer sterke laatste ronde, niet meer af. ‘Ik voelde me ontzettend sterk en die laatste ronde heb ik gesprint met alles wat ik in me had. Dit was echt een droom en ik ben ongelofelijk blij!’

Leonie behaalde haar bronzen plak in een tijd van 24.15 seconden en daarmee liep ze in een indoor-pr! Ze startte in baan vier en daardoor had ze op het laatste rechte stuk helaas net wat minder snelheid dan haar concurrentes in de banen vijf en zes. ‘Ik ben blij met mijn medaille en dit was opzich een goede race. Ik ben tevreden dat ik me na een slechte race in de series, eerder vandaag, zo heb kunnen herstellen!’

Op de 3000 meter vrouwen werd Team 4 Mijl vertegenwoordigd door drie atletes. In deze race liepen Britt Ummels en Julia van Velthoven al snel bij de rest weg. Elisa en Lianne van de Belt zaten in het peloton daarachter. Elisa hield gemengde gevoelens over aan haar vijfde plek. ‘Ik zat in het peloton en samen met Lianne heb ik geprobeerd er een snelle race van te maken, maar het ging niet hard genoeg om de tegenstand af te schudden.’  Lianne kwam in deze race als zesde over de streep in een tijd van 9.41.85. ‘Ik ben blij met het verloop van de race en ik heb het plan uitgevoerd zoals we besproken hadden. Hierdoor moest ik wel veel op kop lopen, waardoor de tijd uiteindelijk een beetje tegen viel.’  Jolien de Waard werd negende in een tijd van 10.14.61.

Niek Blikslager moest de eer van Team 4 Mijl hooghouden op de 3000 meter mannen. Met een liesblessure en een paar dagen ziekte kende hij geen ideale voorbereiding. ‘Gezien deze voorbereiding ben ik tevreden met deze vijfde plaats en een tijd van 8.10.09 minuten. Ik kijk ernaar uit om volgende week bij het NK cross te laten zien wat ik in me heb.’

Marit Dopheide behaalde in haar eerste NK na lang blessureleed een knappe vierde plek op de sterk bezette 400 meter vrouwen.

Bij de 800 meter finale mannen stonden Tom de Leeuw en Bram Buigel aan de start. Bram pakte gelijk de kop en probeerde er zo een snelle race van te maken. Helaas ging het niet snel genoeg en kwamen zijn tegenstanders hard over hem heen. ‘Ik was de hele week al erg gespannen en dat heeft me veel energie gekost. Ook bij de start had ik erg veel zenuwen en daardoor kon ik het tactische plan niet uitvoeren. We gaan deze race even evalueren en dan op naar het outdoor seizoen.’  Achter Bram finishte Tom als vijfde. In het begin van de race kwam Tom door wat geduw verder van achteren te lopen dan hij had gehoopt. ‘Ik merkte dat de inspanning van gisteren nog in de benen zat, daardoor kon ik in de finale minder laten zien dan ik had gehoopt. Ik ben wel erg blij dat ik de finale heb gehaald!’

Omslagfoto: Bjorn Paree