Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn – Afgelopen zondag stond er een invitatiewedstrijd gepland in Apeldoorn, door weersomstandigheden ging deze helaas niet door. Vandaag mochten de atleten dan toch een gooi gaan doen naar een EK-limiet. Bram en Suzanne waren vastberaden om de limiet op de 800 meter te lopen voor het EK indoor in Torún. Marit wilde revanche na haar teleurstellende race in Wenen en Thijmen was op zoek naar een goede prikkel, met al een EK-limiet op zak. 

400 meter – Marit stond als enige van het team aan de start van de 400 meter. Ze liep een degelijke 54,21 en  was tevreden over de manier waarop. In Wenen waren er veel puntjes die beter konden en dat ging vandaag al een stuk beter. “Wat in Wenen nog niet zo goed ging, ging nu alweer een stuk beter. Hardere start en vooral van 250 naar 300 meter kon ik nu echt wat meer doorlopen.” Een goede prikkel voor aankomende zaterdag en het NK de week erna.

800 meter –  Daarna was het de beurt aan de 800 meter atleten. Bram kwam twee weken geleden al erg dichtbij de limiet (1:49,00) met 1:49,14 als seizoens opener. Na deze race gaf Bram aan dat de limiet er inzat en vandaag liet hij dat zien met een tijd van 1:48,84! Helaas is alleen de limiet lopen dit jaar niet genoeg voor een ticket naar Torún, want er zijn meer kapers op de kust. Er moest vandaag top 3 worden gelopen om meer zekerheid te krijgen voor een EK-ticket. Tot 700 meter ging dit goed maar Jurgen Wielart gooide roet in het eten door eroverheen te komen in de laatste meters. Bram zat aardig stuk en kon helaas geen tegenaanval meer plaatsen. Tijd om te treuren is er niet want zaterdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. “Misschien kan ik dan nog harder lopen, om het plekje in het vliegtuig naar Torún wel te pakken.”  Aldus Bram.
Thijmen liep in Wenen al ruim onder de limiet en hoopte vandaag daarom meer op een goede trainingsprikkel. De haas ging hard weg en Thijmen ging als enige mee. De rest van het veld had hierdoor een doelwit om op te jagen. Na 3 ronden stond er 1:18,50 op de klok en dit was voor zijn niveau van nu te hard. In de laatste 10 meter kwam Djoao Lobles eroverheen en zo kort voor de finish kon hij hier niet meer op reageren. Thijmen kijkt met een goed gevoel terug op de race: “Het was een hele goede prikkel en ik denk dat ik hier echt beter van ben geworden. Het wordt mooi om op het NK voor de titel te strijden
Na de mannen was het de beurt aan Suzanne. Doordat de wedstrijd erg kleinschalig was, was de sfeer erg gek maar de zenuwen waren er niet minder om. Marit werd gevraagd om te hazen na haar race. Ondanks dat ze erg diep het zuur in was gegaan in haar eigen race, kon ze nog goed het tempo aangeven voor de dames. Suzanne heeft goed van het haaswerk gebruikt gemaakt en het laatste stuk was het racen tegen de klok. Met een snoekduik kwam Suzanne ruim onder de limiet van 2:03,30 binnen in 2:02,79! “Een dik indoor pr en echt geweldig om de limiet te lopen” vertelt Suzanne na haar race. Pas na het NK kan er met zekerheid worden gezegd of ze is geplaatst maar zoals het er nu op lijkt mag ze in Torún voor het eerst in haar carrière het oranje tenue dragen.

Omslagfoto: Ejam Maail