Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Merksem (BE) РVoor veel atleten van Team 4 Mijl is het einde van het zomerseizoen nabij. Voor zeven atleten stond er nog ̩̩n wedstrijd op het programma; zij reisden af naar Merksem om daar hun laatste poging te doen om snelle tijden te lopen.

1500 meter
Niek Blikslager bewaarde het beste voor het laatst. In zijn seizoensafsluitende race snelde Niek naar een nieuw persoonlijk record op de 1500 meter; hij zette de klok stil na 3.47.60. “Ik kon de hele wedstrijd mooi volgen. In de laatste 100 meter was ik aan het strijden met Frank Futselaar, dat zorgde ervoor dat ik alles kon geven. Ik ben erg tevreden met deze tijd en een mooie seizoensafsluiter!” Na Niek kwam ook Rob ter Burg in de baan voor zijn 1500 meter. “Ik liep een degelijke race”, vertelde Rob, “het had hier en daar wat beter gekund, maar ik heb mijn opdracht weten uit te voeren en ben niet ontevreden met mijn tijd.” Hij finishte na 3.56.04, wat net geen seizoensbest bleek te zijn.

Ook Elisa de Jong kwam in actie op de 1500 meter. De atlete die nog het NK miste door hamstringklachten, kon nu wel van start gaan in Merksem. Ze wist haar race te finishen als derde in 4.27.49: “Ik heb mijn persoonlijke record met tweeënhalve seconde verbeterd. Daar ben ik heel blij mee. Dit geeft vertrouwen voor mijn 3000 meter van volgende week.”

800 meter
“Mijn wedstrijd was pas laat op de dag”, vertelde Wessel van Veenen. De 800-meter-specialist stond aan de start van de dubbele ronde. “Vlak na de start zat ik direct achter de haas. Het idee was om alles of niks te lopen.” Toen de haas voor Wessel wegviel wist hij tot vlak voor de finish de kop van de race te houden. Uiteindelijk finishte hij in een tijd van 1.50.98. “Ik ben blij dat ik in deze wedstrijd weer wat dichter bij mijn PR ben gekomen. Dit is een mooie afsluiter van mijn seizoen.”

400 meter
Op de 400 meter liepen Dominique Veninga en Bernice Meijer elk in een aparte serie van het voorprogramma. Dominique snelde in haar race naar een derde plaats in 56.72. Bernice kwam niet verder dan 60.01 in de daarop volgende serie.

400 meter horden
Tot slot kwam ook Henderyke Wonink in actie. De atlete van Team 4 Mijl stond aan de start van haar 400 meter horden, maar ze wist hier helaas niet haar persoonlijke best tijd te benaderen. Ze zette de klok stil na 63.48.