Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

ApeldoornAnduella Kwasiba veroverde tijdens het NK junioren bij de meisjes A de tweede plek achter Zoë Sedney. Ze plaatste zich met een tweede plek en een tijd van 7.83 voor de finale 60m en herhaalde dit kunstje vervolgens nogmaals precies: Zilver in een tijd van 7.83.
Op de ranglijst van persoonlijke records had Anduella een derde plek. Een gouden medaille leek buiten bereik, maar met een persoonlijk record van 7.81 dit jaar was ze van tevoren virtueel slechts 0.08 seconden verwijderd van de zilveren medaille. Op een dag van het NK spelen er allerlei factoren een rol,  dus alles was mogelijk. “Ondanks dat ik wat last had van een blessure kon ik toch een hele goede race lopen. Gek dat je dan 2x exact dezelfde tijd loopt, terwijl je twee verschillende races loopt. In de finale had ik nog wat moeite in het middenstuk, maar het was genoeg voor zilver. Het is echt heel bijzonder zo’n medaille. Ik had het echt niet verwacht!” 
Volgende week zal Anduella nogmaals van start gaan op het NK senioren. Ze zal de series 60m op 22 februari lopen tussen 17:20 en 17:40.
Omslagfoto: Foto: Coen Schilderman
Het podium van de 60 meter meisjes A