Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Utrecht – Afgelopen vrijdagavond werd er bij de trackmeeting in Utrecht op een windstille zomeravond gestreden voor snelle tijden op diverse afstanden. De meest opvallende prestatie van Team 4 Mijl werd geleverd door Ellen Jansen: Met een tijd van 16.36 verbeterde zij haar persoonlijk record op de 5000 meter met exact 60 seconden.

5000 meter: Jansen verrast en ook Van de Belt nadert beste tijd
Ellen werd gehaast door teamgenoot Niek Blikslager, die zelf ook een ongekend succesvol seizoen kende dit jaar. Na een late seizoenstart hoopte ze nog te kunnen laten zien wat voor stap ze afgelopen jaar gemaakt heeft. De eerste helft van de wedstrijd liep Ellen constante rondes in een tempo van 3.23 minuten per kilometer. Ze voelde zich echter ijzersterk en het duo wist in de laatste twee kilometers door te versnellen naar kilometertijden van zelfs 3.11 minuten per kilometer. Ellen: “Ik ben mega blij met deze tijd. Ik wist dat ik met gemak een PR kon lopen, maar een verbetering van een minuut had ik nooit verwacht!” Ook Lianne van de Belt was van de partij bij de twaalf-en-een-halve ronden. Enkele meters achter Ellen passeerde zij na 16.48 minuten de finishlijn, wat slechts zes seconden meer was dan haar huidige persoonlijke record.

400 meter: Strijd tussen Van Kampen en Veninga
Op de 400 meter mochten de sprintkanonnen Floortje van Kampen en Dominique Veninga met elkaar de strijd aan gaan. Dominique, die dit seizoen tot nu toe vooral te zien was op de 800 meter, kon vrijdag met 59.07 niet in de buurt komen van haar PR. Ook Floortje moest veel toegeven op haar persoonlijke beste tijd en zag de klok pas stilstaan na 60.03. Dit onderlinge resultaat betekent dat we Dominique hoogstwaarschijnlijk in actie zullen zien bij de promotie-degradatie wedstrijd van Groningen Atletiek op 8 september. Tijdens deze wedstrijd zullen de dames proberen te promoveren naar de eredivisie van de landelijke competitie.

800 meter: Van Veenen eindigt seizoen in 1.51
Wessel van Veenen startte in de A-serie van de 800 meter. “Het idee was om zo lang mogelijk bij Tom Disveld en diens haas in de rug te blijven zitten en dan het laatste stuk over te nemen.” Het eerste deel van dat plan lukte, en Wessel had een sterke eerste 600 meter. “Helaas verzuurde ik flink de laatste 50 meter waardoor ik finishte in 1.51.71.” Met deze eindtijd en tweede plaats was Wessel niet helemaal tevreden. De nuchtere Drent concludeert dat dit niet bepaald zijn seizoen was en hij kijkt alweer vooruit naar volgend jaar.

Ellen Jansen tijdens het NK indoor 3000 meter