Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hengelo:
Jacelyn Gruppen stond deze week voor een moeilijke keuze. Zou ze deelnemen aan het NK 10.000 meter of deelnemen aan een avondwedstrijd waar de kans op PR groter zou zijn? Bij het NK zou er een grote kans zijn dat ze alleen zou komen te lopen en lagen de medailles ook niet direct in haar bereik. Bij de avondwedstrijd zou er een groepje van start gaan met een haas, precies in het tempo dat aansloot bij de vorm die Jacelyn heeft. “Na lang wikken en wegen koos ik toch voor de avondwedstrijd in Hengelo” Ondanks een iets te langzame eerste kilometer, kon Jacelyn tot het 5 kilometer punt goed profiteren van de haas. “Na een doorkomst in 17.06 viel de groep helaas terug en ging ik alleen verder. Kon nog wel wat atleten inhalen, maar niet meer samenwerken.”  De laatste ronde moest Jacelyn alle zeilen bij zetten om nog een tijd onder de 34 minuten te halen. Ze sprintte uiteindelijk naar een mooi PR van 33.59.59.

Wageningen:
Vrijdagavond sloten Suzanne Voorrips, Jetske van Kampen en Jolien de Waard hun baanseizoen af met een 1500m in Wageningen. Voor Suzanne was het haar eerste en enige uitstapje dit seizoen naar de 1500m. “Ik wilde het wedstrijdseizoen afsluiten met een 1500m om te zien wat de trainingsaanpak van deze zomer voor invloed gehad heeft op deze afstand”. Teamgenoot Job IJtsma was opgeroepen om als haas Suzanne en Jetske naar een tijd onder de 4:20 te brengen. Ondanks een goed plan, was de uitvoering iets minder. Na een te trage doorkomst in de eerste kilometer zat er voor Suzanne geen uitschieter meer in en eindigde zij in een tijd van 4.19.89. Jetkse liep net geen tijd onder de 4:20, maar wel een nieuw pr in 4.20.28.

Jolien probeerde haar kunnen voor de vijfde keer dit seizoen uit op de 1500m. Met haar vriend Maarten Hindriks als luxe haas zou hij haar helpen op weg naar een snelle tijd. Dit pakte helaas niet zo uit als gehoopt en Jolien eindigde in een tijd van 4.40.63.

 

Omslagfoto: Odile Verzantvoort