Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Foto door William Ejam Maail

Afgelopen weekend reisden acht atleten af naar Harderwijk om hun atletiekvereniging te vertegenwoordigen in de competitie. Bram Buigel ging naar België om daar te jagen op een persoolijk record.

Harderwijk – Voor Groningen Atletiek kwamen Leonie van Vliet, Lea Jurdzinski, Henderyke Wonink, Danique Gimbrere, Jolien de Waard en Bernice Meijer de baan op. Als de nummer 4 van Nederland op de 200 meter wist Leonie haar snelheid te tonen op sprint afstanden. Ze wist zowel de 100 meter als de 200 meter als snelste af te werken, in respectievelijk 12.26 en 25.03. Achter Leonie zette Lea op de 200 meter de zevende tijd neer van 26.73. Op de 400 meter maakten Henderyke en Danique hun opwachting: ze zetten respectievelijk de tweede en zesde tijd neer op de enkele ronde. Henderyke liep 58.39 en Danique 61.32. “Op de laatste 200 meter hadden we de wind flink tegen”, vertelde Danique, “ik had gehoopt een persoonlijk record te lopen, maar dat zat er met deze storm helaas niet in.” Op de 1500 meter mocht Jolien haar clubkleuren verdedigen. Ze finishte als derde in de race met een tijd van 4.55.41. Tot slot mochten de dames van de korte afstanden de handen ineen slaan op de 4 x 400 meter. Bernice, Danique, Lea en Leonie wisten het onderdeel winnend af te sluiten; ze finishten bijna vier seconden voor de nummer twee in 4.06.06.

Ook Fabian ten Kate en Tom de Leeuw waren aanwezig in Harderwijk. Zij verdedigden niet de kleuren van Groningen Atletiek, maar van respectievelijk Vitalis en Almere ’81. Fabian werkte de 5000 meter af in 16.00.91 en werd daarmee derde in zijn race. Tom wist de 800 meter te winnen met een tijd van 1.57.95.

Merksem (BE) – Op zaterdag was Bram Buigel afgereisd naar België om zich op de 800 meter te revancheren voor zijn tegenvallende NK finale van de week er voor. “Ik wil komende weken graag een dik persoonlijk record lopen”, vertelde Bram. Helaas werd het al snel duidelijk dat dat erg moeilijk zou worden. ”Er stond veel wind en vanaf het begin ging het al te langzaam.” Uiteindelijk zette hij de klok stil na 1.52.49.