Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zondag vond de 7hevelenloop plaats. Op een regenachtige zondag ochtend stonden 4 Team4mijl atleten klaar om de 15 km te afteleggen. Frank Blikslager was van deze 4 de grote favoriet en liet zien dat de vorm nog steeds groeiende is sinds de 4 mijl van Groningen.

In het begin van de wedstrijd liepen Edwin Sljkhuis en Frank nog in hetzelfde groepje, maar na 10km was het Frank die nog een versnelling over had en moest Edwin tegelijkertijd een gaatje laten vallen. Frank verteld: “Ik wist niet dat de wedstrijd na 11km eigenlijk beslist was. Vanaf dat punt is het vooral bult af en kun je nog maar weinig plekken goed maken. Helaas voor nu, maar deze kennis neem ik meenaar de volgende keer dat ik hier loop.” Frank liep 47.39 en liep hiermee een persoonlijk record. Edwin had het zwaar in de laatste 5km en finishte in 49.25, zo”n 15 seconden boven zijn pr. “Ik ben beter dan ooit, alleen kwam dat er vandaag niet helemaal uit”, aldus Edwin.

Fabian ten Kate en Joris Kampen finishten respectievelijk 1 en 2 minuten achter Edwin. Met beiden een prima opgebouwde race kon het toch nog beter. Met wat extra trainingsarbeid voor Joris op het warme Lanzarote en voor Fabian een wat andere aanpak in de voorbereiding met zulk nat en koud weer zien beide atleten ruimte voor verbeteringen in komende wedstrijden.