Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

<p>Team4Mijl atleet <span style="color: #3366ff;"><strong>Wouter Ploeger</strong></span> heeft zich weten te plaatsen voor de voorselectie van het EK cross! Uitgangspunt bij voorselectie voor de EK-cross was het behalen van het niveau van de EJK limiet (A-limiet outdoor) gerealiseerd tijdens het afgelopen baanseizoen op 1500, 3000, 5000, 10.000 en/of steeple. Met zijn PR van 3.48.60 op de 1500 meter, dit jaar gelopen in Uden voldoet Wouter nipt aan de limiet van 3.49.00. </span>Daarnaast werden atleten die tijdens het EK cross 2009 een top 12 klassering behaalden (geschoond 3 per land) voorgeselecteerd. Aanvullend geldt voor alle voorgeselecteerden een aantoonbare crossvorm tijdens de Warandeloop in <span style="text-decoration: underline;">de A-juniorenwedstrijd</span> en wedstrijdfitheid voorafgaand aan de EK-cross.

Voor anderen (niet voorgeselecteerd) geldt een bijzondere prestatie bij de warandeloop in de juniorenrace en een vergelijkbaar niveau als de voorgeselecteerde(n). Ter beoordeling van de bondscoach.

De voorgeselecteerde atleten zijn:
<ul><li>>23: Adriënne Herzog, Susan Kuijken, Hilda Kibet, Miranda Boonstra, Merel de Knegt</li>
<li><23: Abdi Nageeye, Thomas Poesiat, Niels Verwer </li>
<li><20: Jesper vd Wielen, <strong>Wouter Ploeger</strong>; Maureen Koster </li></ul>
De voorbereiding op de EK-cross 2010 in Albufeira loopt voor atleten langs <strong>het volgende traject</strong>:
<ul>
<li>definitieve selectie tijdens de Warandeloop op 28 november, bekendmaking op 29 november</li>
<li>een <span style="text-decoration: underline;">verplichte!</span> trainings- en informatiebijeenkomst op NSC Papendal op zaterdag 4 december.</li>
</ul>