Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De resultaten van Team 4 Mijl bij de Arena Games in Hilversum waren net zo wisselvallig als het weer op deze dag. Veel regen, weinig zon en een onrustige wind zorgden voor weinig enerverende prestaties.

Op de 100 meter startte Marit Dopheide. Zij liep vrijdag in Bottrop ook al tweemaal een 100 en voor de ultieme snelheidsprikkel liep zij deze dag wederom dit sprintnummer. Helaas waren de omstandigheden, door een forse tegenwind, niet perfect voor toptijden. Met 11.98 was zij dan ook niet geheel tevreden. Een lichte irritatie aan haar achillespees weerhield haar ervan om later die dag de finale te lopen. “Vanaf nu wat meer rust om de klachten te laten verdwijnen. Voorlopig even geen spikes aan en geen wedstrijden lopen om straks fit te zijn bij de Spelen in Londen.”

400m
Inge Bootsma en Marieke van der Zee, beide hordeloopsters van origine, kozen vandaag voor de baanronde zonder hindernissen. Zowel Inge als Marieke hadden geen optimale voorbereiding naar deze wedstrijd toe. Inge had net een antibioticakuur achter de rug en Marieke kampte nog met lichte griepverschijnselen. Inge noteerde 60.78. “Redelijk tevreden voor nu, volgende week in Utrecht onder de 60,” aldus Inge. Marieke liep, na een vrij trage opening , met 59.11 een degelijke race, maar hoopt dat het binnenkort nog wat harder zal gaan.

800m
Drie heren en een dame van Team 4 Mijl gaven acte de présence op de 800 meter. De race van Riccardo Sprong verliep niet helemaal naar wens. Doordat de haas flink doorversnelde, opende Riccardo net iets te hard. Vervolgens kwam hij tussen twee groepjes te lopen en finishte in 1.54.47. Jasper Sinnema en Andrew Harris Larasen noteerden respectievelijk 1.57.63 en 1.57.88. Jolien de Waard liep in een sterk bezet veld naar 2.19.47, maar is met deze tijd niet echt tevreden. “De eerste ronde ging goed, daarna verloor ik de aansluiting en verzuurde ik heel erg.”

Oethoesterloop
In het warme Uithuizen stond wegatleet Edwin Slijkhuis aan de start van de 10 kilometer. Edwin over zijn race: “Na een rustige start lukt het niet om te versnellen in het tweede rondje. In ieder geval wedstrijd volgemaakt in tegenstelling tot vorige week in Appingedam.”