Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zondag vond de 30ste editie van de zevenheuvelenloop plaats in Nijmegen. Een zestal atleten van Team 4 Mijl reisde af naar de Gelderse heuvels om daar het 15 km lange parcours te trotseren.

Van Frank Blikslager, die tijdens de plantsoenloop Olfert Molenhuis wist te verslaan op de 8 km, had menigeen hoge verwachtingen. Na 7km kreeg de 15km debutant echter al te kampen met maagproblemen en slappe benen, waardoor hij pas na 50:04 minuten de finishlijn wist te passeren. ‘Ik heb de race uitgelopen, maar daar is dan ook alles mee gezegd.’ Volgende week zal Frank zich revancheren in Tilburg, waar hij zich probeert te plaatsen voor de EK cross.
Olfert liep ondertussen een uitstekende wedstrijd, wat zich uitwees in een 14e plek in het totaal klassement. Met een stabiel tempo bleek de ervaren afstandsloper de heuvels van Nijmegen de baas, en hij liep naar een eindtijd van 46:38.
Ook Edwin Slijkhuis toonde zich vandaag van zijn beste kant door meer dan een halve minuut van zijn pr af te snoepen. Hij wist elke 5 km te versnellen en was zeer tevreden met 49:10 als resultaat.

Na 53:40 voltooide Stefanie Bouma als 5e Nederlandse de 15 km. De atlete die vorige maand nog een uitstekende marathon liep, miste zondag het vermogen om aanvallend te lopen. Desondanks bleef ze slechts 15 seconden boven haar eindtijd van afgelopen jaar.
Saffira Kiewiet maakte haar debuut op het Gelderse parcours, waar de heuvels hoger waren dan ze had verwacht. Met een tijd van 57:13 op de klok was ze maar matig tevreden. ‘Ik heb een vlakke race gelopen, maar had toch het gevoel dat er meer in zat’, aldus Saffira. Net als Frank zullen we Saffira volgende week terugzien bij de NK cross in Tilburg.
Voor Lotte de Hosson was het reeds de 7e keer dat ze deelnam aan de zevenheuvelenloop, de wedstrijd waardoor ze ooit begon met hardlopen. Haar doel om onder het uur te lopen bleek helaas niet haalbaar. Met een einddtijd van 1.00.33 wist ze echter wel haar PR flink aan te scherpen.

Volgende week zal een grote delegatie atleten van Team 4 Mijl aan de start verschijnen van de Warandeloop in Tilburg, waar de medailles van de NK cross verdeeld zullen worden.