Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na een geslaagde trainingsstage, dit jaar wederom in een vredig atletiekoord aan de zuidoostkust van Portugal, werd de wedstrijd in Lisse vooral beschouwd als een afsluitende training van deze stage. Het gros van de atleten keerde een dag voor aanvang van de wedstrijd terug naar het thuisland, waardoor enige vermoeidheid in de benen eerder regel dan uitzondering was. Sommige atleten hadden door vertragingen gedurende de terugreis zelfs de pech pas de ochtend van de wedstrijddag in Nederland te arriveren. Hierdoor waren zij helaas genoodzaakt zich af te melden en te kiezen voor de eigen rust.

Zoals elk jaar stonden er ook nu wederom enkele niet gangbare onderdelen op het programma bij de Ter Specke Bokaal in Lisse. Een van deze incourante disciplines waarbij een groot aantal Team 4 Mijl atleten aan de start stond was de 1000 meter.

Marieke Falkmann en Wouter Ploeger bleken ondanks de frisse weersomstandigheden de beste benen te hebben en de vermoeidheid van de stage te kunnen onderdrukken. Zij wisten beiden een seconde van hun beste tijd af te snoepen. Marieke startte samen met onder andere Yvonne Hak en Marije te Raa en wist door een eindversnelling nog dicht bij het podium te komen. Ze eindigde als vierde in een mooie tijd van 2.44.49. Wouter liep naar eigen zeggen een technische sterke en alerte race wat resulteerde in een vijfde plek met 2.24.94. “Door een klein foutje in de laatste bocht raakte ik wat uit mijn ritme en kon ik net niet meedoen voor de ereplaatsen,” aldus een tevreden Wouter.

Ook Victor Bouwman, Brian Kamstra en Jasper Sinnema stonden aan de start. Bij alle drie ging het echter minder voortvarend. Victor stond ondanks een eerste ontspannen 600 meter geparkeerd op 200 meter voor de finish en liep een matige 2.31. Ook Brian was niet tevreden over zijn race. Brian: “De race was erg rommelig, veel struikelen, geen goede positie en ik ben nog niet goed uitgerust.” Ook Jasper vond zijn race zeer matig, hij had naar eigen zeggen een slecht ritme en heeft geen moment lekker kunnen lopen. Marlies Huijgen bleek ook nog moe te zijn van de trainingsstage, zij finishte in een teleurstellende tijd van 2.59.79.

Inge Bootsma en Marieke van der Zee startten op de 400 meter horden. Voor beiden was deze volle baanronde met hekken een race om snel te vergeten. Marieke kwam door een slechte passage ongelukkig ten val bij horde vijf, terwijl Inge door veel gedribbel en weinig scherpte geen moment lekker in de race zat.

Op de 300 meter kreeg Marieke nog de kans om enige revanche te nemen na haar val bij de horden. Samen met Anouk Trooster startte ze in serie 1. Marieke evenaarde haar pr met 42.35, wat niet helemaal tot tevredenheid stemde aangezien ze door verzuring niet optimaal kon doortrekken. Ook Anouk was niet blij met haar race. “Erg verkrampt gelopen waardoor ik niet maximaal kon lopen,” aldus een teleurgestelde Anouk die finishte in 46.21.

Competitie A-Junioren

Riccardo Sprong en Britte Duijn liepen zondag voor hun club de A-competitie. Ook zij voelden de naweeën van de trainingsstage en de lange reis.
Riccardo liep een 800 meter in 1.59 maar was daar alles behalve tevreden mee. “Het liep echt voor geen meter, vermoeide benen en kwam gewoon niet in de race.” Britte won de 400 meter in 59.04 en liep een 100 meter in 13.27.

Alle atleten zijn het er in elk geval over eens: bij de Flynth Recordwedstrijden in Hoorn gaat volgende week het seizoen pas echt beginnen!