Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dit weekend werd er door vier teamleden tezamen bijna 80 kilometer in wedstrijdverband gelopen, verdeeld over de City Pier City in Den Haag, de Halve Marathon van Haren en de Merenloop in Grou.

CPC – Den Haag
Marieke Falkmann verscheen op deze mooie zonnige zondag als debutant aan de start van de halve marathon en wist daarom niet goed wat ze kon verwachten. Desalniettemin was het plan om “pittig” te starten en rond de 36.00 door te komen op de 10km. Marieke startte iets “pittiger” en passeerde na 35.18 al het 10 kilometerpunt. Op dit moment zat Marieke in een goede groep en ze kon goed het ritme hoog houden. “In de laatste kilometer zag ik Merel de Knegt voor me lopen, de eerste Nederlandse, en had ik het gevoel dat ik haar nog bij kon halen. Dit is helaas, op een paar seconden na, niet gelukt. Desalniettemin ben ik erg blij met de tijd, die is natuurlijk fantastisch!” Marieke finishte als tweede Nederlandse in een geweldige 1.14.35.

Adriaan Fransen had zich als doel gesteld om een PR te lopen (1.09.29) en als het even kon onder de 1.08.00 te lopen. “De eerste 15 kilometer gingen goed, daarna kreeg ik het erg zwaar en kon ik niet ontspannen doorlopen.” Adriaan finishte in 1.08.29 en was daar erg tevreden mee. “In Venlo gaan we nog een stapje zetten en dan komt die tijd onder de 1.08 vanzelf”

Halve Marathon van Haren
Edwin Slijkhuis liep de halve marathon dichter bij huis in Haren. Edwin finishte op de derde plaats in een tijd van 1.15.41. Hij bleef hierbij ruim boven zijn PR.

Merenloop – Grou
Frank Blikslager liep “slechts” 14 kilometer op het uitdagende parcours in Grou. Frank won vrij eenvoudig in een tijd van 46.11 en had daarmee een voorsprong van 2.26 op nummer twee Jan Stuursma. “Na twee kilometer was ik iedereen kwijt en heb ik mijn voorsprong langzaam uitgebouwd” aldus Frank, die tevens stelde dat hij lekker had gelopen.