Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Appingendam
Op de stadsloop in Appingendam liepen vier Team4mijl atleten de 10km.

Bij de mannen was Olfert Molenhuis de snelste teamgenoot oo de zevende positie, vlak achter oud-teamgenoot Paul Zwama, in 30.37min. Stefanie Bouma liep als enige vrouw van het team dezelfde 10km en liet zien dat ze zich prima kan redden in het sterke deelnemersveld. Met een zesde positie en tweede Nederlandse was ze tevreden, maar het doel van 35 minuten werd ditmaal helaas niet bereikt. In een eindtijd van 35.21 min was Stefanie redelijk tevreden, maar daarbij wel weer gemotiveerd om goed door te trainen voor nog betere tijden.

Joris Kampen liep naar een 17e positie in 33.07 min en hiermee is de stijgende lijn weer ingezet. Kevin Lek liep een goede race naar 35.28 min.

België
In België liepen Wouter Ploeger, Victor Bouwman, Marieke van de Zee en Thijmen Kupers.
Na een lange autorit kwamen Wouter Ploeger, Victor Bouwman en Thijmen Kupers in het Belgische Nijvel aan om het tartan onveilig te maken.

1500m
Wouter die meteen na de autorit van 3 uur zijn warming up begon liep 50 minuten later de 1500m. Na een solide eerste ronde was al snel de scherpte eraf. Na een aantal weken wisselvallige trainingen te hebben gedraaid van uitstekend tot dramatisch was deze wedstrijd een test. De test is helaas mislukt en Wouter bekijkt nu zijn opties voor de rest van het seizoen

800m
Op de 800m wilde Thijmen zich eindelijk weer laten zien met een goede tijd. Na een ronde liep hij zich echter vast. “ik wilde niet weer stilvallen op het laatste stuk, maar hierdoor vertraagde ik wat en liep ik mezelf vast. Pas op de laatste 100m kon ik weer versnellen en zigzagde naar een zevende plaats”. Over de finish bleek Thijmen 1.49.15 te hebben gelopen wat weer een seconde sneller is dan zijn seizoensbest. Hiermee is de stijgende lijn weer te pakken en volgende week in Oordegem hoopt Thijmen deze door te zetten.

Victor liep in het na-programma ook een 800m. Hij opende snel en dook in de rug van Nils Pennekamp. Beide atleten hadden het idee een snelle opening te hebben, maar achteraf viel dit wat tegen. Hierdoor liep Victor een relatief vlakke race en eindigde hij in een toch wat teleurstellende 1.52.23. “Ik had het idee in de 1.50 te lopen, dus dan valt de tijd wel wat tegen” aldus Victor

400m in Lier
Marieke van de Zee liep deze zondag in Lier een vlakke 400m. Ze liep hier een pr in een tijd van 57.62 seconden