Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op het Europees indoor kampioenschap atletiek is Thijmen Kupers er niet in geslaagd de finale van de 800 meter te bereiken.

In het Zweedse Göteborg was het net als tijdens de kwalificatie van vrijdag vechten voor elke meter. Halverwege probeerde Thijmen op kop te komen, maar zijn aanval werd afgeslagen. Verschillende atleten kwamen langszij en in een tijd van 1.50.29 moest hij genoegen nemen met de zesde plaats. Ondanks dat het verschil met de Britse winnaar Mukhtar Mohammed slechts vier tiende bedroeg, was deze klassering niet voldoende voor een startplek in de finale van zondag.

Thijmen Kupers is er donderdagmiddag niet in geslaagd de eindstrijd te bereiken van de achthonderd meter op het Europees kampioenschap in Helsinki. In de tweede halve finale ging hij net als tijdens de series voortvarend van start, maar was niet instaat dit tempo vast te houden en moest in de slotronden de concurrentie laten gaan. De race werd gewonnen door Pierre Ambroise Bosse uit Frankrijk en Thijmen eindigde in een tijd van 1.50.37 op de achtste plaats. In de derde halve finale plaatste Robert Lathouwers zich wel voor de finale welke op vrijdagavond om tien over half zeven Nederlandse tijd van start zal gaan.