Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Augustus – Thijmen Kupers werd 3 weken voor het EK in Zürich Nederlands Kampioen op de 800m in een tijd vlak boven het EK limiet. Op het EK kon hij zijn positie op de Europese ranglijst(7e) helaas niet waarmaken. In de series werd hij 6e en dus uitgeschakeld. Vervolgens vernamen we weinig van Thijmen.

Thijmen verteld
Het EK in Zürich werd een fiasco door een achillespeesblessure in de aanloop naar het toernooi. Hierna heb ik de stekker uit het seizoen getrokken om te herstellen. Dit ging aanvankelijk goed en na 1 week rust kon ik weer op de racefiets trainen. In september ging het helaas fout tijdens het wielrennen. Er was een glijpartij van een voorganger en een moment later lag ik in de berm op de grond en voelde aan mijn sleutelbeen… Gebroken.

Opbouwen
Na de tegenslag van een gebroken sleutelbeen moest ik weer 6 weken herstellen. Ik heb daardoor wel aan mijn topsport kunnen werken vanuit een andere kant. Als persoonlijke sponsor steunt Craft – Benelux mij vanaf heden in mijn weg naar de top, waar ik heel erg blij mee ben. De afgelopen 2 weken zijn de hardlooptrainingen weer begonnen en gaat het langzaam aan beter. Af en toe moet ik nog oppassen met mijn sleutelbeen, maar mijn achillespees klachten zijn verdwenen.

Vanaf heden kunnen we Thijmen dus weer zien lopen in zijn (nieuwe) hardloop outfit. Hij werkt nu richting het EK indoor in 2015.