Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Utrecht – Vrijdagavond wisten Fabian ten Kate en Maarten Hindriks hun persoonlijk record op de 3000m met respectievelijk 9 en 5 seconden te verbeteren. Ook Elisa de Jong liep een PR van 2 seconden op deze incourante afstand.

Fabian, die net teruggekeerd is van een trainingskamp in het pittoreske en heuvelachtige Brandenberg in Tirol, liet bij de trackmeeting in Utrecht zien dat hij dit seizoen weer een flinke stap gemaakt heeft. Samen met Maarten Hindriks liep hij in een volle serie van 27 man. Fabian: “Door de drukte startte ik iets langzamer dan gepland waardoor ik de eerste 2 km heel ontspannen doorkwam in 5.50. Toen versnelde ik door en heb ik tot aan de finish geknokt om naar de nummers 1 en 2 toe te versnellen.” In de indrukwekkende tijd van 8.33.31 werd hij nipt 3e in zijn serie. Ook Maarten wist een enorme hap van zijn persoonlijk record af te snoepen door na 8.40.08 de finish te passeren in een 6e positie.

Elisa kwam naar Utrecht voor de laatste wedstrijd van haar korte maar succesvolle wedstrijdseizoen. “Mijn benen voelden prima voor de start! Helaas had ik al vanaf het begin van de race veel last van mijn darmen waardoor ik gedurende de hele race afgeleid was.” Omdat ze tijdens de race wel op schema lag voor een PR wilde Elisa echter ook niet uitstappen. Het gevolg was dat ze de volledige 3000m met kramp in haar buik gelopen heeft. Het kleine PR van 9.49.26 leverde Elisa dan ook geen voldaan gevoel op. “Ik hoop dat ik nu toch nog een 3000m kan lopen voor mijn vakantie!”

Marlies Huigen startte haar laatste 800m van dit wedstrijdseizoen en hoopte na de gemakkelijke race in Kessel-Lo nog een SB te kunnen lopen. Helaas was ze tussendoor een week ziek geweest waardoor de race anders uitpakte dan ze gehoopt had. “Helaas kreeg ik nauwelijks lucht en liepen mijn benen snel vol. Ik heb drie dagen koorts gehad en daarvan toch nog niet goed genoeg hersteld,” aldus een teleurgestelde Marlies, die 2.14.18 klokte. Dit was de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de 800m loopster. Jelte ter Braake, die eerder dit seizoen zijn 400m PR aanscherpte, liep een PR op de 300m in 39.20.