Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op Hemelvaartsdag wordt traditiegetrouw in de binnenstad van Groningen de Nacht van Groningen georganiseerd, waarbij gekozen kan worden tussen 7, 14 of 21,1 KM. Team 4 Mijl was in groten getale aanwezig bij dit evenement en tekende voor meerdere overwinningen. Ook vindt op deze feestdag het Nederlandse Studentenkampioenschap plaats, dit jaar met de atletiekbaan van Groningen als decor. Twee atleten van Team 4 Mijl bemachtigden bij dit tweedaags kampioenschap een podiumplek.

NACHT VAN GRONINGEN

7 Kilometer: Winst voor Stefan Wessel en Marcella Herzog

Zowel de 7 KM als de 14 KM werd een prooi voor Team 4 Mijl. Bij de 7 KM voor mannen werden de eerste vier plaatsen opgeëist door Team 4 Mijl atleten. Stefan Wessel tekende voor de overwinning in 23.14, op zes tellen voor nummer twee Wilfred van Holst. Het Team 4 Mijl podium werd gecompleteerd door Brian Kamstra en achter hem bemachtigde junior Djurre Hoeksema een vierde plek. In de gehele top-20 stonden maar liefst twaalf atleten van Team 4 Mijl genoteerd.

Overige resultaten:
Victor Bouwman (7e): 24.38
Robin Wassens (8e): 25.22
Jasper Sinnema (10e): 25.47
Rob ter Burg (11e): 26.21
Kevin Lek (12e): 26.31
Sjors Kampen (14e): 27.05
Niek Blikslager (16e): 27.45
Bram Buigel (17e): 28.04

Ook bij de 7 KM voor vrouwen, zowel bij individuele klassering als bij de Studentenrun, waren er veel podiumplekken voor Team 4 Mijl atletes. Zo zorgde Marcella Herzog voor de winst bij de vrouwen in 26.21 en wist Anouk Trooster het brons veilig te stellen in 28.20. Achter hen werd Marlies Huigen zesde. Anouk kon met een tevreden gevoel terugkijken op haar race, hierover zei ze: “Lekker soepel rollen en ik kon het eerste stuk fijn met Sjors lopen. De laatste kilometer voelde ik me nog fit en sterk dus kon weer versnellen. De eindsprint voelde erg lekker en ontspannen, dus ik ben tevreden.”

Machteld Mulder wist de 7 KM Studentrun in 27.48 op haar naam te schrijven, terwijl Suzanne Voorrips bij dit onderdeel het laagste treetje van het podium mocht beklimmen.

14 Kilometer: Edwin Slijkhuis en Stefanie Bouma tekenen voor overwinning

Edwin Slijkhuis zorgde voor een ruime overwinning bij de heren door ruim drie minuten vóór de winnaar van het zilver te finishen. “Ik ben tevreden met de eindtijd. Ik heb niet veel gelopen de laatste tijd, dat merkte ik goed aan de kramp achteraf en aan de steken in mijn zij in de tweede ronde. De tweede ronde iets rustiger en een kleine minuut verval. Tijdens de race had ik weinig zicht op het deelnemersveld, maar ik bleek achteraf genoeg voorsprong te hebben,” aldus Edwin.

Voor Stefanie Bouma was de Nacht van Groningen haar eerste wegwedstrijd weer sinds haar debuut op de marathon, halverwege april. Ook zij besloot de 14 KM met een nette overwinning in 55.56.

Halve marathon: Olfert Molenhuis loopt gemakkelijk naar eerste plaats

Tot slot had het team ook nog twee lopers die de halve marathon aflegden. Voor Olfert Molenhuis werd dit een eenvoudige overwinning met een tijd van 1.09.56. Op gepaste afstand legde Joris Kampen met 1.11.38 beslag op de tweede plaats.

NEDERLANDS STUDENTENKAMPIOENSCHAP, DAG 1: Goud voor Victor Bouwman, Inge Bootsma pakt brons

Op de thuisbaan in het Stadspark behaalden Victor en Inge respectievelijk goud en brons. Victor nam op de 800 meter vanaf de start resoluut de kop, om deze na één lange solorace niet meer af te staan. Een tevredenstellende trainingsprikkel richting de wedstrijden van het aanstaande outdoorseizoen.

Inge, die haar deelname aan het NSK als goede snelheidsprikkel beschouwde, won eenvoudig haar serie over 200 meter. In de finale later op de middag verbeterde ze met lichte tegenwind haar tijd naar 27.53 en besloot haar race met een bronzen plak. “Ik kon vrij lang met de andere meiden mee maar mis nog wat snelheid om tot het einde mee te strijden. Dit geeft me wel vertrouwen in toekomstige wedstrijden, maar ik ga eerst nog een weekje trainen. Daarna zal ik op 400H in actie komen.”

Op dag 2 van het NSK zullen Yannick Akkerman en Kevin Lek op de 5000 meter van start gaan. Morgen zullen in het Zuid-Hollandse Lisse bij de officiële openingswedstrijd van het baanseizoen ook diverse atleten van Team 4 Mijl aan de start staan.