Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

<p style="text-align: justify;">In de finalewedstrijd van het Run2Day loopcircuit, de <strong>Nam tot Nam loop</strong> stonden wederom een aantal sterke atleten en atletes aan de start van Team4Mijl. <span style="color: rgb(51, 102, 255);"><strong>Marleen Stiekema</strong></span> en <span style="color: rgb(51, 102, 255);"><strong>Anouk Everts</strong></span> bij de dames. <span style="color: rgb(51, 102, 255);"><strong>Adriaan Fransen</strong></span> en <span style="color: rgb(51, 102, 255);"><strong>Wouter Ploeger</strong></span> bij de heren. Met steeds goede resultaten in voorgaande edities werd nu ook weer veel verwacht van de atleten.

Voor het binnenhalen van het klassement was de wedstrijd in Assen voor Marleen slechts een formaliteit. Zij was niet meer te achterhalen door haar concurrentie, maar wilde met een mooie overwinning in de Nam tot Namloop haar hegemonie nog wel onderstrepen. Vanaf de start liet Marleen er geen twijfel over bestaan, zij is op dit moment de te kloppen vrouw in de noordelijke wegwedstrijden en finishte als eerste met een tijd van 37.11. Achter Marleen liep Anouk, dankzij een snelle laatste ronde naar een zeer verdienstelijke 2 plaats met een achterstand van een kleine 50 seconde.
Met een winstpercentage van 8 op 10 wedstrijden en een straatlengte aan punten voorsprong haalde Marleen naast de dagwinst dus ook de overall winst binnen in het Run2Day loopcircuit. Een erg mooie prestatie van deze nog jonge atlete, die met haar komst naar Team4Mijl wel aangeeft er vol voor te gaan. Dit belooft nog wat voor de komende jaren.

Bij de heren geen klassementen te verdedigen, slechts de de dagoverwinning. Adriaan stond na de overwinning van vorige week vol vertrouwen aan de start. Wouter daarentegen had enkele weken minder kunnen trainen door een blessure. Hier was echter weinig van te merken want na de eerste meters zaten zowel Adriaan als wouter gelijk goed in de wedstrijd. Wim Opten kon de eerste ronde nog volgen, maar moest hierna toezien hoe beide Team4Mijl atleten bij hem wegliepen. Eigenlijk onbedoeld sloeg Wouter na 2,5 km al een klein gaatje waarna hij besloot om door te trekken. Ondanks een zware laatste ronde met krampaanvallen kon Wouter na 9,7 kilometer zijn handen in de lucht steken. Adriaan moest na een tweede plaats in de vorige editie wederom genoegen nemen met zilver.

Het zag er zaterdag lang naar uit dat de wedstrijd afgelast zou worden. In het Asser bos kon er vanwege sneeuw en ijs niet gelopen worden. De organisatie besloot daarop om het parkoers te veranderen en zo werd er alleen op de weg gelopen. Hierdoor viel de totale afstand van de wedstrijd wat korter uit en kunnen de 10 kilometer PR”s die de vele atleten liepen helaas niet in de boeken opgenomen worden.</p><p style="text-align: center;"><object width="500" height="306"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Nq8ZokGt-r4?fs=1&hl=nl_NL&rel=0&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Nq8ZokGt-r4?fs=1&hl=nl_NL&rel=0&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="306"></embed></object>
</p>