Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na het Nederlands kampioenschap vorige week, is het nog niet gedaan met de crosspret. Bij de Intersport Superstore Roden cross in Norg stonden Henk Bakker, Stefanie Bouma en Joris Kampen aan de start om een lange traditie van Team 4 Mijl overwinningen in het Drentse dorp voort te zetten.

Stefanie slaagde in deze opzet, maar moest er hard voor werken. Na een zware trainingsweek was de meeste frisheid uit de benen wel verdwenen. Op het heuvelachtige parcours van 9 kilometer over de Langeloerduinen kon Jelly van der Kloet lang in haar spoor blijven, maar moest op streep ruim 20 seconden toegeven.

De Team 4 Mijl heren wisten niet met de winst aan de haal te gaan. Erik Driesen uit Vollenhove was Henk en Joris te snel af. Een klein gaatje liet Henk vallen bij de doorkomst na één ronde en was in het verloop van de wedstrijd niet meer in staat deze te dichten. De tweede plaats was zijn deel. Joris had zich voorgenomen om zijn eigen wedstrijd te lopen en te genieten. Dit lukte grotendeels. Na een mooi opgebouwde race werd hij in het kielzog van Henk derde.

Gorssel
Marlies Huigen deed in Gorssel mee aan de Speculaaspoppenloop aldaar. Op het 6 kilometer lange parcours presteerde zij naar behoren en kwam onbedreigd als eerste vrouw over de finish. Haar tijd was 25 minuten en 20 seconden.