Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Waar op zondag 13 oktober 2013 in het hoge Noorden de 4 Mijl van Groningen wordt georganiseerd, vindt in het zuiden van het land de Eindhoven Marathon plaats. Team 4 Mijl atlete Stefanie Bouma zal bij dit evenement (tevens NK) haar tweede marathon ooit lopen.

Op 1 september liep ze in Tilburg 10 kilometer in 34.23. Losse Veter interviewde Stefanie na haar race:

In de column “Marathonvoer” op losseveter.nl verscheen begin van deze week een interview met Stefanie over haar voedingspatroon met betrekking tot trainingen en wedstrijden en haar (eet)voorbereiding op de marathon van Eindhoven.

– Hoe ben jij als topatlete bezig met jouw voeding?
Om goede prestaties te leveren en goed te kunnen trainen vind ik het belangrijk dat ik gezond en voldoende eet. Mijn eetpatroon is niet elke dag hetzelfde. Meestal start ik de dag met een (fikse!) salade met veel soorten fruit, wortel, gember, noten en soms biet. Daarnaast eet ik vaak een rijstwafel en één of twee eieren (gekookt of gebakken). Afhankelijk van het aantal trainingen op een dag eet ik gedurende de dag wat witbrood of speltbrood, fruit, noten, avocado’s, dadels, vijgen, muesli, rijstwafels, kaas, enz. Na een lange training probeer ik meestal een hersteldrank te maken. ’s Avonds eet ik een warme maaltijd, soms met seizoensgroenten, soms door van alles bij elkaar te schrapen wat er nog in de koelkast ligt en heel, heel soms wordt er wel eens wat besteld. Natuurlijk let ik erop dat ik bijvoorbeeld niet heel veel suiker binnen krijg, maar ik ben niet zo obsessief met voeding bezig dat ik precies weet hoeveel calorieën er in bepaalde voedingsmiddelen zitten en hoeveel ik calorieën ik precies heb verbrand.

… Lees het gehele interview op:

‘Over het algemeen is mijn eetpatroon is erg seizoensgebonden en eenvoudig’