Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Steenwijk – Traditiegetrouw reisde een delegatie van Team 4 Mijl af naar de trainingspakkenwedstrijd in Steenwijk. Voor iedere deelnemer stond er een 5000 meter op het programma. Met nagenoeg windstil en zo”n 16 graden Celsius waren het de perfecte omstandigheden om 12,5 rondjes over de baan te racen.

De mannen
De kop van de mannenrace zou aangevoerd worden door haas Thijmen Kupers. Thijmen zou Jaap Gerben Vellinga, Freek Lier, Fabian ten Kate en Edwin Slijkhuis wegzetten op een tijd van 15.15 minuten. Na een continue stabiele doorkomst raakte Thijmen zijn achtervolgers kwijt en soleerde hij naar een eerste plaats in 14.57.00. Daarachter was het razend spannend voor de zilveren plak. Freek had een flinke voorsprong maar kon de denderende eindsprint van Jaap Gerben niet pareren. Jaap Gerben werd pakte zilver in een tijd van 15.13.62 en Freek greep het brons in 15.13.92. Daarachter finishten Fabian en Edwin respectievelijk in 15.16.79 en 15.17.07. “Na in een korte tijd een paar halve marathons en een 10 kilometer gelopen te hebben, kwam deze baanwedstrijd nog iets te vroeg. Ondanks toch een PR gehaald, dat smaakt naar meer,” aldus een tevreden gestemde Edwin.
Wessel van Veenen werd samen met Stephan Schriemer gehaast door ex-Team 4 Mijl atleet Wilfred van Holst. Stephan wist echter niet te finishen door kramp maar Wessel werd keurig zesde in 15.54.61. Wessel: “Het was wel strijden vandaag maar de tijd geeft aan dat ik conditioneel weer een stukje beter ben dan vorig jaar.”

De vrouwenrace
Na afmeldingen van onder meer Suzanne Voorrips en Marcella Herzog, was Jolien de Waard favoriet bij de vrouwen. Jolien kwam echter niet in haar ritme en wist de wedstrijd niet te finishen. Haar haas, Joris Kampen, hielp Wessel nog aan een snelle laatste ronde en bewees hiermee dat hij ook weer op de goede weg terug is. Ellen Jansen, gehaast door Haas-Bram, liep een mooie race en werd tweede bij de vrouwen in 17.59.80. “Ik ben heel erg tevreden met deze tijd en ben Bram dankbaar voor zijn haaswerk,” riep een blije Ellen na de finish. Carlijn Wagenaar had ook een persoonlijke haas in junior Jelte ter Braake. Carlijn wilde een tijd onder de 20 minuten lopen en slaagde hierin door te finishen in 19.52.40.