Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In Zuidwolde liep Wouter Ploeger 10km in de Bikkelloop. Op deze afstand staat het wedstrijdrecord nog op 31.28, op naam van Olfert Molenhuis. Van tevoren zag Wouter op tegen de afstand van 10 km, met nog slechts drie weken trainingsarbeid in de benen en wat extra kilootjes om de ledematen. Hij wist deze wedstrijd echter prima naar zijn hand te zetten, en met een flinke versnelling in de laatste 4km won hij in een tijd van 31.39. “Ik zie deze wedstrijd ondanks de matige tijd als een goede trainingsprikkel”.

Dezelfde dag ging Joris Kampen van start bij de Evink run in Drachten. Hier wilde Joris weer wat wedstrijdritme opdoen en een stap vooruit zetten na de 10km van de week ervoor. Met een 5e plaats en een tijd van 34.18 kon hij helaas niet zo”n grote stap zetten als hij gehoopt had. “Ik ben teleurgesteld met dit resultaat, maar heb volgende week een nieuwe kans om te laten zien wat ik kan tijdens de 4 mijl van Groningen”.

Bij de clubkampioenschappen van Groningen Atletiek liep kersvers Team 4 Mijl-lid Fabian ten Kate een 100m in 12.44. Vervolgens wist hij met een ruime voorsprong de 1500m te winnen in 4.13.15.

Joris, Wouter en Fabian zullen samen met al hun teamgenoten van Team 4 Mijl volgende week zondag aan de beroemde 4 mijl van Groningen deelnemen. Hier zullen zij aan de start staan met een selectie van de (inter)nationale atletiektop.