Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Wageningen– Vrijdagavond liepen Carlijn Wagenaar en Ellen Jansen in Wageningen persoonlijke records op het blauwe tartan van atletiekvereniging Pallas “67. Carlijn beet het spits af voor de Team 4 Mijl dames in de vierder serie op de 400 meter. Ze had goede weken achter de rug en de kans op een PR was aanwezig. “”Ik begon de race snel, pakte na 100m de leiding, en hield het vast om mijn serie te winnen in 58.18. Niet een dik PR, maar wel genoeg om sneller te zijn dan vorige jaar.””, zei Carlijn.

Ellen Jansen liep haar tweede wedstrijd van het seizoen en deed dit opnieuw in een persoonlijk record. “”Ik had wederom verwacht dat ik wel een record zou kunnen lopen, maar dat ik zo gemakkelijk 17.36.55 zou lopen op de 5000 meter had ik echt niet verwacht””, jubelde Ellen. Ze had een persoonlijke haas voor deze race gestrikt in de persoon van Arend Mulder, broertje van de coaches Mulder. Haar strijdplan was hetzelfde als vorige week in Utrecht: Relatief rustig starten en op het eind proberen door te versnellen. Ellen vertelde: “”De laatste km hebben we het tempo nog wat opgevoerd wat resulteerde in dit pr van 16 seconden en mijn herovering van het clubrecord bij Vitalis.””

Heerenveen – Zaterdagmiddag hebben de 400 meter lopers van Team 4 Mijl hun sprintsnelheid getest bij de Heerenveen Classic. Drie dames en Damien Bourguin kwamen uit op de 100 en 200 meter. Lea Jurdzinski en Dominique Veninga konden op beide afstanden een nieuwe beste tijd klokken. Bernice Meijer en Damien bleven op een paar tienden van seconden steken van hun snelste tijden.

Lea nam de grootste hap van haar persoonlijk records met tijden van 12.39 op de 100 meter en 25.24 op de 200 meter. Ze was erg tevreden over haar 100 meter, maar de 200 meter was niet super volgens haar. “”Ik zat niet helemaal fijn in het startblok en ging toen te langzaam weg. Pas na de bocht begon ik echt te sprinten en kon ik alsnog mijn serie winnen. Ik ben wel heel erg blij met deze tijden en pr”s!””, vertelde een blije Lea na afloop. Dominique liep in dezelfde 100 meter serie als Lea ook een pr met 12.64. Bernice had een serie later de wind wat meer tegen en klokte 13.19. Damien won de 100 meter in 11.31. Op de 200 meter was de wind het meest ongunstig voor Dominique, maar ze liep toch naar een klein pr van 25.53. Bernice liep 26.34 en Damien won de dubbele sprint in een tijd van 22.71.