Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Bij wedstrijden afgelopen weekend in Dortmund zijn op de korte nummers een aantal te persoonlijke records gesneuveld, terwijl de middenafstandlopers het in hun eerste wedstrijd op de indoorbanen zwaar hadden.

Anita Vedder evenaarde in haar tweede indoorwedstrijd van het seizoen tot twee keer toe haar persoonlijk record op de de 60mtr met 7.98. Op de 200mtr was zij nooit sneller dan haar 25.77, Linda Swart liep op dezelfde afstanden. Opmerkelijk genoeg wist zij ook twee keer dezelfde tijd op de 60mtr te lopen. Voor haar betekende 8.26 echter wel een persoonlijk record. Op de 200mtr liep zij met 26.30 eveneens een persoonlijk record. Ook Ilse Velkers wist zich te verbeteren. Met haar ervaring van twee weken geleden wist ze nu wel een goede start te maken, een stabiele race te lopen en haar PR met meer dan een halve seconde aan te scherpen tot 28.22. Kijk bij de uitslagen voor de volledige uitslagen.

Op de 800mtr gingen zowel Rogier Wezeman, Corine van Beek als Marieke van der Wal erg snel van start. Alledrie moesten zij dit bekopen met verzuring en verval. Rogier, die aanvankelijk niet op de startlijst stond, moest de hele race op kop lopen. Dit deed hij tot aan de laatste ronde zeer sterk, maar moest toen zijn inspanningen bekopen.

Lotte Spraakman en Ilona Schra openden iets voorzichter, maar ook zij ondervonden de weerstand van de 800mtr in de laatste meters.