Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen kleurt roze tijdens de ladiesrun. Zo ook afgelopen zondag. In de roze teamkleding van Craft al dan niet met roze compressiekousen liepen een aantal dames van Team4Mijl de 5 of 10 kilometer door het centrum van Groningen.

Op de 5 kilometer was er een duidelijke overwinning voor Marieke Falkmann. Ze had gelukkig weinig last van de 3000m van de dag ervoor in Leiden. Al snel lag Marieke met drie andere meiden los en met een versnelling na 3.5 km kon de overwinning haar niet meer vergaan. Ook Anouk Trooster liep de 5 km en liep in het begin ontspannen. “De tweede ronde was ik klaar om te versnellen, maar ik kreeg erg last van mijn maag waardoor ik al blij was dat ik het tempo vast kon houden” aldus Anouk die desondanks met een zesde plaats tevreden was.

Op de tien kilometer was het een eenvoudige overwinning voor Stefanie Bouma. Met 38.22 was ze de snelste van de dag. Monique Elfrink werd tweede in een tijd van 41.38.

Competitie Grootebroek
Twee andere dames uit het team liepen A-competitie. Jolien de Waard liep 2.21 op de 800m waarin ze niet helemaal tot het uiterste ging aangezien ze nog een 400m voor de boeg had. De 400m liep ze in 63.09 “Ik loop niet zo vaak 400m, dus ik ben redelijk tevreden met deze tijd”
Britte Duijn liep ook een 400m op dezelfde wedstrijd en wist wel onder de 60 seconden te blijven. Met 59.57 bleef ze echter nog wel een stuk van haar PR verwijdert.