Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Bij de 4 Mijl van Goningen stonden, naast de toppers, ook nagenoeg alle atleten van het Juniorenteam Team4Mijl van Groningen Atletiek aan de start.

Het juniorenteam is een kweekvijver van jeugdige hardlopers die er van dromen om later bij Team 4Mijl te gaan lopen. De eerste doorstroom heeft al plaatsgevonden, dus het concept bewijst zijn waarde.

De betere stayers van het juniorenteam zijn vooral te vinden in de jongere categorie. En die hebben het dan ook erg goed gedaan. Ruard Smeenge (14jr) liep 22.31min over de afstand van 6437 meter. Hij kon zich mooi meten met de sterkere junioren en dames in de wedstrijdloop. Ruard en de trainers van de groep kijken vol vertrouwen uit naar het NK cross.

De jongste atleten waren nog niet oud genoeg voor deelname aan de wedstrijdloop en liepen daarom mee in de grote meute recreanten. Thijs Borcheld is nog maar 12 jaar maar liep al een hele fraaie 24.46 en won daarmee overtuigend het klassement voor jongens t/m 12 jaar. Marit van der Schaaf (net 12 geworden) eindigde in het -geschoonde- jeugdklassement meisjes t/m 12 heel knap als 2e met een tijd van 28.11. Milou de Vries zat daar net iets achter met 28.34, goed voor de 3e plaats in dezelfde categorie. De helft van de podiumplekken wordt dus opgeëist door de jonkies van het juniorenteam. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst!

Andere deelnemers van de groep liepen veelal een persoonlijk record en lieten daarmee zien goed bezig te zijn in hun traject van talentontwikkeling.