Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het NK senioren in Amsterdam is succesvol verlopen voor Team Heartvital. Met 2 titels, een bronzen plak en enkele ereplaatsen over tweedagen verdeeld was het een zeer succesvol kampioenschap. De titels waren voren Anita Giusti-Looper en Adrienne Herzog, het brons voor Olfert Molenhuis.<br><br><b>Zaterdag</b><br>
Op het eerste looponderdeel was het meteen raak. Anita Giusti-Looper wist de 5000 meter te winnen. Het was haar derde titel op rij, na zeges in Utrecht en vorig jaar eveneens Amsterdam. Anita liep een afwachtend eerste 3000 meter, met een doorkomst van 9.52. Maar daarna nam ze zelf de regie over de wedstrijd in handen. Door sterke slot kilometer van 3.08 wist ze achtereenvolgens Daphne Panhuisen, Marlies Overbeeke en Selma Borst van zich af te schudden. Ze finishte uiteindelijk in 16.08, een seconde langzamer als vorig jaar en een seconde sneller dan bij haar vorige titel. Op de 400 meter bij de mannen was Sjors Kampen één van de kanshebbers voor een medaille. In zijn eerste wedstrijd na enkele weken liet hij met 47.97 zien de snelheid hervonden te hebben. Echter in de finale moest hij op deze tijd enkele tienden toegeven, waardoor hij met een vijfde plaats het podium net misliep.

Ook Anita Vedder liep het podium net mis, zij het met iets grote marge. In de series plaatste ze zich door een matige start ternauwernood voor de finale. Hierin liet zij met een vierde plaats echter zien dat zij de weg terug naar de top heeft gevonden. Zij liep een goede 12.16 in de finale.

Olfert Molenhuis wist de weg naar het podium dit jaar wel te vinden. Na een zeer snelle start (eerste kilometer in 2.50) achter Simon Vroemen en Dennis Licht, moest Olfert de race alleen vervolgen. Dat deed hij met verve door Noel Keysers, de nummer drie van voorgaande jaren ruim achter zich te laten. Olfert verdiende hiermee zijn eerste medaille in de buitenlucht.

Ook Linda Swart verbeterde zich in de buitenlucht. Ze was nog nooit sneller dan de 58.37 die ze in de series op de 400 meter liep..<br><br><b>Zondag</b>
Op zondag moesten de 1500 meter lopers in hun finale aantreden. Sybren Mulder had zich op zaterdag met een snelle tijd eenvoudig geplaatst voor de finale. Hierin ging het echter dusdanig hard van start dat Sybren zijn kruit reeds had verschoten toen de prijzen werden verdeeld. Echter met tweemaal 3.54 in een weekend kijkt Sybren tevreden terug op het NK.

Bij de dames traden Marieke Falkmann en Adrienne Herzog aan op de 1500 meter. Marieke vorig weekend nog zilver bij de junioren kampioenschappen nam de kop in de race. De scherpte ontbrak echter om tot een echt snelle race te komen. Uiteindelijk finishte ze als achtste in 4.42. Regerend kampioene Adrienne Herzog nam na een ronde het heft in handen en door voortdurend te versnellen wist ze Susan Kuijken, haar grootste concurrent, in de laatste ronde kwijt te raken. In 4.19.56 haalde ze haar tweede titel op rij.

Corine van Beek mocht aantreden in de finale van 800 meter omdat zij zich op zaterdag –eenvoudig- had geplaatst voor de finale. De race op zondag kende een zeer rustige start. Ongeveer 74 seconden over de eerste ronde. In de eindsprint kwam Corine tekort om te kunnen strijden om de medailles, echter een eervolle vijfde plaats was haar deel.