Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Terwijl een groot deel van Team 4 Mijl momenteel in het zonnige Portugal vertoeft, zitten de thuisgebleven atleten niet stil. Zo werd er op tweede paasdag deelgenomen aan de Klap-tot-Klaploop in Stadskanaal en bij de Koninginneloop in Beilen kende Team 4 Mijl eveneens een vertegenwoordiger.

Stadskanaal
De 2014-editie van de Klap-tot-Klaploop kende 5 deelnemers van Team 4 Mijl. Na wat flinke regenbuien tijdens de warming-up bleef het gedurende de wedstrijd gelukkig droog. Als eerste Team 4 Mijl afgevaardigde kwam Edwin Slijkhuis over de finish. Hoewel het een mooie ervaring was om de eerste 400 meter met een groepje Kenianen mee te gaan, besloot Edwin al vrij snel dat het verstandiger was aansluiting te zoeken in een langzamer groepje. Hoewel de laatste kilometer niet meeviel, kan Edwin zeer tevreden op zijn race terugkijken. Met een tijd van 32.01 kwam hij namelijk dicht in de buurt van zijn persoonlijke toptijd (31.55).
Yannick Akkerman was daarentegen niet tevreden over zijn prestatie: “Na 7 kilometer liet ik het lopen, wedstrijden over 10 kilometer zijn niet mijn specialiteit, ze zijn te lang. Nu toewerken naar een snelle 5000m”. Saffira Kiewiet zette de beste prestatie van de dag neer. Met dank aan haas Joris Kampen liep ze een halve minuut van haar persoonlijke record af. Een tijd van 37:34 prijkt nu achter haar naam. Bovendien mocht Saffira de prijs voor de 5e vrouw en 2e noorderling in ontvangst nemen. Alleen drie Keniaanse dames en Jessica Oosterloo waren sneller. Saffira was blij met haar prestatie en hoopt binnenkort onder 37 minuten te duiken. Robin Wassens was minder content met zijn prestatie. Hij moest al vroeg lossen bij zijn groep en liep de wedstrijd uit in de groep van Saffira en Joris.

Beilen
Na de Klap-tot-Klaploop had Edwin nog genoeg energie om een tweede wedstrijd in een week te lopen. Hij koos voor de 10 kilometer tijdens de Koninginneloop in Beilen. Hoewel hij nog flinke spierpijn had van zijn eerste krachttraining, wist Edwin een tweede plek te bemachtigen in een tijd van 32:23.