Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vandaag was in Assen de tweede divisiewedstrijd voor de mannen van Groningen Atletiek. Van team 4mijl liepen daar Anouk Trooster voor AAC”61, Andrew Larasen voor Impala en Wilfred van Holst,Jesper Greidanus en Joris Kampen voor Groningen Atletiek. In Assen aangekomen bleken de omstandigheden behoorlijk zwaar. Het was erg warm en er stond een behoorlijke wind.

Anouk startte helaas in de langzame serie van de 800 meter en kwam daardoor al snel alleen op kop te lopen, zonder concurrentie liep ze vrij eenvoudig naar 2.24.68. De derde tijd overall maar waarschijnlijk had er meer in gezeten als ze in de andere serie had gelopen en niet alle stukken tegenwind zelf het tempo moest maken.

Wilfred, Jesper en Andrew startten in dezelfde serie. Wilfred ging snel weg waardoor hij al snel een gaatje had en Andrew met Jesper in zijn rug ook vol tegen de wind in moest lopen en geen voordeel had van Wilfred. Wilfred liep sterk door en werd onbedreigd eerste in 1.52.78. Andrew zijn tweede plek werd wel bedreigd maar hij kon de tegenstand afhouden en werd tweede in 1.56.23. Jesper moest wat plaatsen toegeven en werd vijfde in 1.58.02.

Hoewel het niet zijn favoriete omstandigheden waren liet Joris Kampen een strakke 5000 meter zien. "ik loop normaal erg slecht in de hitte. Toch lukte het me vandaag om een (voor mij) goede 5000m neer te zetten. Na 300m was wel duidelijk dat er geen concurrentie was en dat ook ik de wind alleen moest trotseren. Dit ging beter dan verwacht en ik kon zonder al teveel verval doorlopen en de race winnen in 15.37.37."

Op de Zweedse estafette liepen Anouk,Wilfred en Andrew de 400m waar duidelijk werd dat Portugal nog wel in de benen zat. Alle 3 liepen ze een goede eerste 300m, maar moesten ze toelaten dat ze nog door enkele mensen gepasseerd werden op de laatste 100m.