Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen paasweekend stond niet enkel in het teken van de traditiegetrouwe “meetwedstrijd”in Steenwijk. Zo besloot Fabian ten Kate op zondag af ter reizen naar Hengelo voor een 10 km op de weg. Edwin Slijkhuis wilde slechts 2 dagen na de opening van zijn baanseizoen zijn vorm testen tijdens de Klap tot Klaploop. Ook Wouter Ploeger, die zijn teamgenoten als haas zaterdag naar veelbelovende eindtijden bracht, wilde in Stadskanaal zien hoe het met zijn duurvermogen stond.

Hengelo 10 km
Goed anderhalve dag na Steenwijk liep Fabian ten Kate een 10 km in Hengelo. Door de modder, het glooiende parkoers en de vermoeidheid van de dag ervoren moest Fabian behoorlijk afzien. Ondanks het pittige parcours en zeer aanwezige spierpijn in de kuiten, wist de atleet knap tweede te worden in een tijd van 33:56. Zijn welverdiende zilveren medaille kreeg de atleet uitgereikt door twee sportieve paashazen.

Klap tot Klaploop
Wouter Ploeger, die afgelopen zaterdag uitstekend als haas had gefungeerd, reisde op maandag af naar Stadskanaal voor de 10 km lange loop van Musselkanaal naar Stadskanaal. Hoewel de benen aanvankelijk goed voelden, viel zijn prestatie enigszins tegen. De atleet die van tevoren met Olfert Molenhuis had afgesproken om samen op 30.00 tempo te vertrekken, moest al snel constateren dat ze constant een paar seconden boven hun schema zaten. Helaas viel de atleet bij diverse pogingen om de achterstand te repareren stil. Wel wist Wouter zijn ex-teamgenoot Olfert Molenhuis in de eindsprint te verslaan en werd hij uiteindelijk vierde in 30.32 minuten. Een altijd kritische Wouter sprak na afloop relativerend: “Ik ben gewoon te veel 800-meter loper op dit moment.”

Net bekomen van de eerste 5000 van het seizoen op de baan, stond ook Edwin aan de start van de Klap tot Klaploop. Hoewel de atleet vooraf vreesde dat zijn door zijn spikes gekwelde kuiten zouden opspelen, bleef de pijn onderweg gelukkig beperkt. Na een snelle start belandde Edwin in een groepje met twee anderen, die hij helaas bij 4 km moest laten gaan. Een doorkomsttijd van 15.59 gaf de atleet onderweg vertrouwen, waarna hij aardig kon blijven pushen en uiteindelijk finishte in 32.13. Slechts 15 sec boven zijn pr. “Zeer verdienstelijk, als ik de wedstrijd van Steenwijk meeweeg. Over twee weken zal ik op de 10km in Hilversum deze vorm benutten voor een scherpe tijd!”