Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

"Maandag lekker op vakantie", zo besloot Margreet Muilwijk haar commentaar op haar laatste wedstrijd van het seizoen. De 3000m leverde voor Muilwijk een tijd van 11.23.70 op. In Heerenveen stonden Majken, Lotte, Sjors en Arnoud ook aan het vertrek. De 3000m van Margreet stemde haar niet tot tevredenheid, met haar tijd eindigde ze ruim 16 seconden boven haar persoonlijk record. Mede door een blessure zag Margreet zich genoodzaakt om pas later in het seizoen wedstrijden te gaan lopen, de afgelopen weken heeft ze dan ook nog flink wat races gedaan, meestal kwam ze erg dicht bij haar tijden van vorig jaar en op de 1500m wist ze in Apeldoorn een persoonlijk record te vestigen. In Heerenveen ging het echter totaal niet, last van haar maag en geen power in de benen waren hier de oorzaak van. Een beetje teleurgesteld was ze wel na afloop, haar vakantieplezier zal er echter niet minder om zijn!
Lotte Spraakman wist de 600m met gemak te winnen, zonder tegenstand kwam ze in 1.46.00 over de streep. Voor haar gevoel ging het wel lekker.
Majken van Reeken liep in Heerenveen haar beste seizoenstijd op de 400m, 59.52. Sjors Kampen kwam dicht in de buurt van zijn snelste rondje met 50.49. Beide wonnen hun wedstrijd eenvoudig.
Arnoud Brugge werd zesde op de 3000m tussen de grote mannen in 10.16.36.