Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In het laatste weekend voor de 4 Mijl hebben Frank Blikslager, Marieke Falkmann en Brain Kamstra ter voorbereiding een 10 kilometer gelopen. Marieke en Frank deden dit zondag tijdens de 10 van Drachten, Brian liep zaterdag in Wijster.

Drachten
Onder een waterig zonnetje, maar met de wind tot halverwege vol in het gelaat was deze wedstrijd een taaie beproeving. De laatste vijf kilometer liepen de lopers met name in de bebouwde kom waar de wind minder vrij spel had. Direct na het startsignaal koos Frank voor de aanval, kwam al snel alleen op kop en 32 minuten en 36 later bereikte hij als eerste de finish. “Met nog wat extra rust de komende dagen ben ik zeer benieuwd tot welke prestatie mijn lichaam op 4 mijl in staat zal zijn”, aldus een opgetogen Frank. Marieke liep eveneens een groot deel van de wedstrijd met haar kop in de wind. Ondanks het gemengde deelnemersveld, waren er weinig heren die haar konden volgen. Vorige week tijdens het Nederlands kampioenschap over 10 kilometer, finishte zij in een tijd van net boven de 35 minuten. Met een krachtig laatste stuk wist zij nu deze tijd te verbeteren, maar kwam net te kort voor een tijd onder deze grens. Zij liep precies 35 minuten.

Wijster
Brian koos voor zijn 4 Mijl test het loodzware parcours van de Otterberg-Blinkerdloop, waarin onder andere tweemaal de 40 meter hoge VAM-berg moest worden beklommen. Na een voornamelijk solo gelopen wedstrijd liet hij een tijd noteren van 33:22, bijna twee minuten sneller dan de nummer twee Jan Venhuizen. Brian was te spreken over zijn prestatie, ook al vond hij die VAM-berg maar een vervelende pukkel.