Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

GRONINGEN – Voor de tweede maal op rij is Thijmen Kupers genomineerd voor sporter van het jaar in Groningen. Na een succesvol indoorseizoen in 2015 met een Europees bronzen medaille wist Thijmen de stijgende lijn door te zetten met een plek in de halve finale op de wereldkampioenschappen in het Vogelnest, het Olympisch stadion van 2008 in Beijing. We interviewden Thijmen over zijn nominatie.

Had je verwacht genomineerd te worden?
Allereerst is een erg grote eer om genomineerd te worden, dus echt verwachten kan je het niet. Stiekem had ik het gehoopt, want vorig jaar kwam ik vanuit het vliegveld direct naar de uitreiking voor Groninger sporter van 2014 met mijn gloednieuwe bronzen medaille.

Wat maakt 2015 voor jou een succesvol jaar?
2015 bracht mij de twee absolute hoogtepunten van mijn hardloopcarri?re tot nu toe. De eerste is de bronzen medaille op het EK indoor. Het was voor mij niet slechts de medaille, of die specifieke race die het tot een hoogtepunt maakten, maar de hele weg er naar toe. Deze was met ups en downs. Mijn seizoensopbouw begon met een fietstocht die eindigde op de eerste hulp met een gebroken sleutelbeen. Dat ik van daaruit mijn eerste internationale medaille heb weten te behalen is dankzij hard werken, een top coach Eddy Kiemel en heel veel steun en liefde vanuit mijn omgeving.

Wat is het tweede hoogtepunt?
Het tweede hoogtepunt was de finale van het Nederlands kampioenschap in Amsterdam. Hier liep ik met behulp van teamgenoot en vriend Bram Buigel het WK-limiet op de laatste selectiedag, maar daarnaast was de eindtijd van 1.45.28 ook nog eens een kampioenschapsrecord. Dit stond op naam van Rob Druppers, een naam die menig sportliefhebber nog wel kent uit het verleden. Als ik aan die dag terug denk krijg ik nog altijd een glimlach op mijn gezicht! Denk je dat je gaat winnen? Dat heb ik niet in mijn eigen hand, maar dat is voor de mensen om te bepalen. Iedereen kan stemmen op mij via deze link en dan maak ik zeker een kans. Je kan stemmen tot 28 februari!