Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Blijham Saffira Kiewiet nam op oudejaarsdag deel aan een 10 km in Blijham. “Het parcours bleek gedeeltelijk door het open veld te gaan en onderweg moest ik zelfs driemaal stoppen voor een auto!,” vertelde Saffira verontwaardigd. Op de finishlijn bleek de Groningse iedereen te snel af te zijn en wist ze zelfs de eerste man voor te blijven. Haar eindtijd van 36.34 was goed voor een PR van maar liefst 45 seconden!

Soest Bij de Sylvestercross in Soest had Team 4 Mijl dit jaar slechts 1 ijzer in het vuur. Jacelyn Gruppen liep het parcours van 6 km van de Rabobank vrouwen prominenten door de lange duinen van Soest. Na 3 rondes van 2 km wist de lange-afstandsatlete als 9e de finishlijn te passeren in een eindtijd van 23.57.

Den Helder Ook Rob ter Burg stond zaterdag na lang blessureleed eindelijk weer aan de start van een wedstrijd. Hij koos hiervoor de oudejaarsloop in Den Helder, een semi-cross parcours van 10 km. “Vanwege de harde wind ben ik niet te hard gestart, zodat ik met een groepje de tegenwind op het strand kon trotseren.” Na 5 km verliet het parcours het strand en liep Rob gemakkelijk bij de rest vandaan. “Diep gaan zit er nog niet in maar het was echt heel fijn om weer mee te kunnen racen en als eerste te finishen!”