Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Voor de indoor-lopers stond dit weekend de Internationale Flanders Atletiek Meeting in Gent op het programma. Een grote afvaardiging van Team 4 Mijl was present.
De atleten van het team kwamen uit op de 400 en de 800 meter. Vooraf was er een indrukwekkende deelnemerslijst met daarbij een internationaal top veld. Atleten uit maar liefst 34 verschillende landen namen deel aan dit Belgische evenement.

400 meter reeksen
Op de 400 meter, 2 rondes over de 200-meter lange indoorbaan, namen Marlies Huigen en Dominique Veninga deel. Marlies liep in de vierde serie van het voorprogramma. Marlies ging hard van start en liep van start tot finish op de eerste plek. “Technisch liep ik de eerste 300 meter erg goed, maar daarna kwam de verzuring en finishte ik nog in 58.38. Ik ben erg tevreden over mijn techniek bij deze race, maar had graag nog een beetje sneller gewild”, aldus Marlies.
Dominique mocht twee series later starten en wist hier de tweede plaats in de serie te bemachtigen. Ze finishte in 1:00.43, zo’n anderhalve seconde boven haar persoonlijk record van 58.84.

800 meter reeksen
Team 4 Mijl was in grotere aantallen vertegenwoordigd op de 800 meter.
Bij de vrouwen wist Suzanne Voorrips zich vooraf net niet te plaatsen voor het hoofdprogramma. Daarom was ze erop toegewezen om in de snelste serie van het voorprogramma te starten.
Ze wist deze te winnen in een tijd van 2:09.50. Suzanne: “Helaas mocht ik niet in het hoofdprogramma starten, maar het voelt goed om te weten dat ik deze tijd kan lopen met weinig tegenstand.”

Bij de mannen mochten Jaap Gerben Vellinga, Bram Buigel en Wessel van Veenen het spits afbijten in de derde serie van het voorprogramma. Jaap Gerben nam vanaf de start de leiding en wist dit vol te houden tot 750 meter voor de finish, daarna sprintten twee knapen uit België en Frankrijk hem voorbij en werd hij derde in zijn serie. Wessel van Veenen volgde Jaap Gerben op de vierde plaats. Hij ging relatief rustig van start en was in het begin achterin te vinden, waarna hij in het laatste rondje nog een aantal mensen inhaalde. Bram Buigel liep in deze reeks een slechte wedstrijd. Hij wist zijn ritme niet te vinden en finishte uiteindelijk als zevende in de serie in een tijd van 1:55.76.
In de vierde serie liepen Rob ter Burg en Mike Meijer. Rob en Mike werden respectievelijk vierde en achtste in deze serie in 1:59.14 en 2:04.10. Een teleurgestelde Mike: “Ik liep een slechte race en heb het in de laatste ronde mentaal laten lopen. Mijn benen waren al na 500 meter verzuurd.”

In het hoofdprogramma mochten Thijmen Kupers en Wouter Ploeger deelnemen. Wouter startte vastberaden hard in zijn serie, maar kon dit niet doortrekken. Na twee rondes viel het stil en vlak voor het ingaan van de laatste ronde besloot hij ermee te stoppen en stapte uit de race.
Thijmen wilde een revanche pakken op vorige week, waar hij niet de prestatie neerzette die hij graag wilde behalen. Hij positioneerde zich direct achter de tempomaker en kon het tempo beter doortrekken dan vorige week. Uiteindelijk wist hij tweede te worden in het totaal klassement in een tijd van 1:49.03 en mocht hij een buiging maken op het podium. Een knap resultaat voor nu.

De atleten mogen zich nu klaar maken voor het Nederlands Kampioenschap Indoor dat over 2 weken zal plaatsvinden in het Omnisport te Apeldoorn.