Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Gruppen wint Cascaderun

Hoogeveen – Zondagmiddag 9 april vond de elfde editie van de Cascaderun plaats. Een fantastische sfeer en een zomers temperatuurtje gaven glans aan de Hoogeveense hardloopwedstrijd. Namens Team 4 Mijl namen Maarten Hindriks, Ellen Jansen en Jacelyn Gruppen deel aan de wedstrijd. Jacelyn ging met de winst aan de haal bij de 10 mijl voor de vrouwen.

5 Mijl wedstrijd
Bij de mannen stond Maarten Hindriks aan de start van de 5 Mijl. Maarten had een zware trainingsweek achter de rug en zag deze wedstrijd dan ook vooral als training. In het begin van de wedstrijd had hij al het gevoel dat het geen topprestatie zou worden. Na enig verval in de laatste kilometers finishte Maarten als zestiende in 27:05. Maarten: “Het was niet mijn beste wedstrijd maar ik ga er ook geen nachten van wakker liggen.”
Vrouwelijke deelname was er van Ellen Jansen. Ellen liep een solide race en finishte als vierde vrouw in een tijd van 31:01.

10 Mijl wedstrijd
Jacelyn Gruppen liet zich van haar beste kant zien op de wedstrijd over 10 Engelse Mijlen. In veld met een Duitse vrouw, een vrouw uit Sint Maarten en 97 Nederlandse vrouwen ging Jacelyn overtuigend aan de leiding. Met maar liefst twaalf en een halve minuut voorsprong wist de dame uit Hoogeveen de thuiswedstrijd op haar naam te schrijven.

Slijkhuis eerste bij de Legio-Run
Grootegast – Zaterdag 8 april liep Edwin Slijkhuis de Legio-Run in Grootegast. Op de 10 kilometer ging Edwin de strijd aan met Iwan Kamminga. Na een kilometer moest hij Kamminga laten gaan maar na 7,5 kilometer kwam hij weer terug. Edwin stond even geparkeerd omdat een fietser zijn weg blokkeerde maar kon gelukkig het tempo weer oppakken. Hij sprintte naar de winst in 32:10. “Een leuke bijkomstigheid was dat de winnaar nog een extra prijs won: Een 5-gangen diner voor 2 personen”, vertelde een glunderende Edwin. De volgende dag verscheen Edwin 5 kilo zwaarder op de gezamenlijke training.

Vellinga zevende bij Tennessee Relays
Knoxville (USA) – Vrijdagmiddag 7 april liep Jaap Gerben Vellinga zijn tweede 800 meter van het seizoen. Na een langzame eerste rond werd Jaap Gerben zevende in een tijd van 1:51.77. De volgende dag verbrak hij samen met zijn teamgenoten van de Florida State University het school record op de 4×800 meter. Jaap Gerben: “De vorm is er nog niet maar ik werk hard om toch te proberen deze tevoorschijn te toveren.”