Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zaterdagmiddag 5 september namen een relatief groot aantal atleten van Team 4 Mijl deel aan de Nederlandse studentenkampioenschappen voor clubteams.

Op dit kampioenschap vechten de studenten van de verschillende studentensteden tegen elkaar en wordt er een totaalklassement opgesteld op basis van de beste prestatie van de deelnemende stad per onderdeel.
Dit jaar vond het kampioenschap plaats op de thuisbaan in Groningen.
Namens Team 4 Mijl stonden Elisa de Jong, Marlies Huigen, Henderyke Wonink, Sofie Lovdal, Niek Blikslager, Freek Lier, Maarten Hindriks, Bram Buigel, Frank Blikslager en Fabian ten Kate aan de start.
Daar waar Ajax momenteel hofleverancier van het Nederlands Elftal is, is Team 4 Mijl dit voor team Groningen bij het NSK teams.
Het Nederlands Elftal wordt momenteel echter op alle fronten afgetroefd en presteert volgens de kenners passieloos. Team Groningen staat daarentegen te trappelen om het thuispubliek van een aantal mooie prestaties te voorzien.

Voor Elisa de Jong is het de laatste keer dat ze aan deze wedstrijd mee mag doen omdat ze sinds kort afgestudeerd is. Voor haar stonden de Engelse mijl en de 400 meter in de Olympische estafette op het programma. Beide incourante afstanden, waarbij de Olympische estafette bestaat uit een 800 meter, 400 meter en twee maal een 200 meter.
Op de eerste afstand liep ze keurig naar een eerste plaats in 5:19. Ook de 400 meter in de estafette liep ze erg sterk wat haar vertrouwen geeft voor de competitiewedstrijd van volgende week.
“Dit was een goede generale repetitie voor de competitie van volgende week waar ik ook een 400 meter in estafette-vorm zal lopen” , aldus Elisa die volgende week voor Groningen Atletiek zal uitkomen op de competitie.
Henderyke Wonink liep de 200 meter bij de dames en wist deze te winnen in een tijd van 26.84.
Op de 3000 meter ging Sofie Lovdal met de winst aan de haal. Dit in een tijd van 10:39.99.
Ploegleider Marlies Huigen won de 800 meter na een boemelrace in een tijd van 2:21.87. Samen met Elisa liepen Marlies en Sofie ook mee in het winnende Olympische estafetteteam. Slotloopster Marlies: “Doordat de vorige loopsters al zo”n grote voorsprong hadden opgebouwd kon ik relatief rustig aan doen en wederom als eerste over de finish komen.” Het damesteam van Groningen wist met behulp van de dames van Team 4 Mijl de dag winnend af te sluiten.

Bij de heren was blikvanger Frank Blikslager één van de organisatoren van de wedstrijd en had al een hectische dag meegemaakt voordat hij eindelijk zelf mocht rennen. Desalniettemin liep Frank een prima wedstrijd en liep hij naar de winst in een tijd van 15:20. Een opgeluchte Frank: “Mijn benen voelden vooraf behoorlijk verrot, daarom had ik besloten om het eerste stuk heel rustig te lopen. Na ongeveer 3 kilometer besloot ik de gaskraan even goed open te zetten om het verschil te maken en liep ik vervolgens ongehinderd naar de winst.”
Op de 400 meter liep Bram Buigel in 51.32 naar een derde plek voor team Groningen.
Op de Engelse mijl liepen Niek blikslager, Maarten Hindriks en Freek Lier mee voor team Groningen. Ze finishten in de hiervoor genoemde volgorde in respectievelijk 4:23.60, 4:31.13 en 4:34.90.
Fabian ten Kate mocht het weer eens proberen op de 3000 meter steeplechase. Na een nare herinnering aan het NK in augustus, waar hij de 10 minuten grens niet wist te slechten, kon hij vandaag zijn sportieve revanche pakken. Dit keer wist hij deze grens wel te slechten en finishte hij als eerste in een tijd van 9:45.92.
Ook wisten de heren van team Groningen de Olympische estafette te winnen, waar Niek en Bram deel uit maakten van het estafetteteam.

Na deze prachtige prestaties ging de eerste plek in het totaalklassement, net als bij de dames, naar team Groningen. Ploegleider Frank Blikslager blikt terug op een geslaagde dag: “Een prima resultaat en in mijn beleving een goed geslaagd evenement.”