Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Den Haag – Op zondagmiddag was de halve marathon van de CPC loop het decor van het NK halve marathon. Edwin Slijkhuis liep in natte condities naar een 9e plaats in een persoonlijk record. Zijn eindtijd was voor het eerst onder de 1 uur en 10 minuten.

De eerste 10 kilometer van de CPC loop ging Edwin voorspoedig van start. ‘Misschien wel iets te voorspoedig’, verteld Edwin. Na 10 kilometer stond de klok stil op 31.57. Door deze snelle opening was het flink afzien in de tweede helft van het verhaal. De man met de hamer bleef tot 4 kilometer voor het einde flink door hameren, maar Edwin hield goed stand. Hij verloor op een vlak schema, maar bleef op een eindtijd onder de 1 uur 10 minuten. Edwin concludeert: ‘Ik had een eindtijd van 69 minuten al jaren als doel. Ik ben heel erg blij dat het dan eindelijk gelukt is! Met 1.09.34 liep ik zelfs naar een 9e plek op het NK.. boven verwachting!’

NSK indoor: Freek Lier revancheert met zilver
In hetzelfde weekend was op zaterdag het Nederlands studenten kampioenschap indoor met 5 deelnemers van Team 4 Mijl. Freek Lier wist een zilveren medaille te bemachtigen op de 3000 meter.

Vorige week liep Freek nog de 1500 meter op het NK indoor. Ditmaal liep hij de dubbele afstand samen met Fabian ten Kate en Bart Maas. Op het NK kon Freek geen potten breken, maar dit weekend snelde hij samen met Fabian naar een eindtijd onder de 9 minuten. Vanaf de start werd ingezet op een eindtijd van 8.40 en met 8.47.74 kwam Freek daar dicht bij in de buurt. Fabian ten Kate liep op het NK indoor ook al een 3000 meter, maar kon helaas geen snellere tijd op de klokken zetten. Hij finishte 5 seconden langzamer dan vorige week met een eindtijd van 8.52.86. Bart Maas liep 9.45.91 en werd hiermee 12e.

Ook Ellen Jansen en Carlijn Wagenaar verlengden hun seizoenen met een week. Beide liepen de 800 meter en finishten achter net buiten het bereik van het eremetaal. Beide sloten hun seizoen af met een stabiele niveau. ‘Ik merk dat ik de indeling van de 800 meter nog niet helemaal onder de knie heb en dat ik nog wat harder voor mezelf moet zijn tijdens de race’, verteld Ellen. Carlijn liep voor de vierde maal op rij onder de 2.20 en heeft daarmee haar basis gelegd voor snellere tijden in het outdoor seizoen.